LLiNK

Rotterdam, 16 mei 2007


- PERSBERICHT -

Alternatief voor G8 in LLinke Soep

Niet iedereen is blij met de aankomende G8-top. Het kan toch niet zo zijn dat alleen de rijkste 8 landen van de wereld beslissen over hoe het verder moet! In aanloop naar de G8 -begin juni- organiseert het Nederlands Sociaal Forum de Top van Onderop. Op 20 mei kun je in Amsterdam terecht voor films, debatten en workshops van mensen die geloven dat een andere wereld wel degelijk mogelijk is. Ook LLiNK is hier aanwezig met films en een debat, en Marcel van der Steen geeft vanavond kaarten weg voor de 'Top van Onderop'. Hoe die andere wereld eruit moet gaan zien? Dat hoor je in LLinke Soep, te beluisteren op vrijdag 18 mei om 20.00 uur op Radio 1.

Iemand ooit van gemeente Alkemade gehoord? Schande, want deze gemeente is toevallig wel de gemeente die zich actief bezighoudt met de millenniumdoelen. Tenminste, dat doet de gemeente ons geloven. De inwoners van deze Millenniumgemeente denken daar nog anders over.

De G8 in het Duitse Rostock komt steeds dichterbij, en de overheidsdiensten maken zich dan ook op voor grootscheepse beveiligingsacties. Waar het leger voor de veiligheid wordt ingezet in Duitsland zelf, worden aan de grens weer de oude grenscontroles ingesteld. Paniek in Duitsland? Onze correspondent in Duitsland, Laurens Boven, doet verslag.

Ze blijven ons verrassen bij onze weekrubriek 'Hoe Groen Is'. Liet vorige week Art Rooijakkers ons al versteld staan met zijn beoordeling lichtgroen; deze week staat alleseter Henk Westbroek op het programma. En zoals we van hem gewend zijn, zit Henk weer vol verrassingen.

Verder heeft reporter Barbara een stapel LLiNKe berichten, en zit het jonge Tweede Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren in de studio als sidekick.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -
LLiNK