Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 18-05-2007

Overtredingen tijdens blauwe avond

UTRECHT De politie controleerde woensdagavond in verschillende wijken in de stad intensief op verkeersgedragingen. In totaal veertig medewerkers van de Politie Utrecht waren gespitst op verkeersovertredingen. In 184 gevallen werd hiervoor een bekeuring uitgeschreven. De meeste boetes waren voor bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden (90x), maar ook voor overschrijden van de maximum snelheid (54x) en het niet dragen van de autogordel (30x) werd geschreven.

Kantinemedewerker overvallen

UTRECHT Op de Nijenoord is woensdag rond 20.15 uur bij een bedrijf een kantinemedewerker overvallen. De man was aan het afsluiten, maar werd toen bedreigd door twee mannen. Vervolgens nam het tweetal geld weg en verdween.

De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Veel publiekbij aanhouding verdachte

UTRECHT Een politieagent zag woensdag rond 14.20 uur op de Meubelboulevard drie scooters voorbij komen, waarvan een zonder kentekenplaat. Na een korte achtervolging zag de agent deze scooter staan in een steeg bij de Columbuslaan. In de tuin stond eveneens een man, die voldeed aan het signalement van de bestuurder. Hierop werd hij aangehouden.

Tijdens het wachten op transport van de verdachte, kwam ineens een groep van plm. 25 man de steeg inlopen. De verdachte begon in een onbekende taal te schreeuwen naar de groep, die hierop reageerde. De agent zag zich genoodzaakt om de wapenstok te gebruiken en een tik uit te delen. Hierop droop de groep af. De verdachte kon geboeid worden afgevoerd. Zijn scooter wordt nog nader onderzocht, omdat onder andere het framenummer is weggeslepen.

Vuurwapen aangetroffen

UTRECHT Op de Donaudreef werd donderdag rond 17.30 uur door meerdere getuigen gezien dat na een aanrijding tussen twee personenautos een van de bestuurders met een pistool in de hand andere jongens, die in het bezit waren van honkbalknuppels, achtervolgde. Op de Anna van Boleyndreef werd een 23-jarige Utrechter aangetroffen en aangehouden. Hij had echter geen vuurwapen in zijn bezit. Hierop ging een diensthond van de politie op zoek. Deze trof in een nabijgelegen brandgang wel een vuurwapen aan. Het wapen is daarop door de politie veiliggesteld voor nader onderzoek. Bij het doorzoeken van de auto van de Utrechter trof de politie wit poeder aan, vermoedelijk cocaïne.

De politie is nog bezig met het onderzoek, onder meer naar het bij de aanrijding betrokken andere voertuig en de inzittenden hiervan. Zowel het voertuig als de inzittenden werden namelijk niet meer aangetroffen.

Onrustige voetbalmiddag

UTRECHT Rond de voetbalwedstrijd FC Utrecht-FC Groningen is het donderdagmiddag onrustig geweest. FC Utrecht-supporters zochten tijdens de wedstrijd de confrontatie met supporters uit Groningen. Enkele stewards wilden dit verhinderen, waarbij een steward mishandeld werd. Hierop ging de politie het stadion in, waarna FC Utrecht supporters zich tegen hen keerden. Naar aanleiding van de onrust die daarop volgde hield de politie verschillende mensen aan, waaronder een 17-jarige inwoner van Veenendaal, twee inwoners van Maarssen (16 en 26 jaar) en vier Utrechters (in de leeftijd van 21 tot 34 jaar). De meesten werden voor openlijke geweldpleding aangehouden. Drie van hen worden verdacht van mishandeling van de steward.