Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 18-05-2007

Mishandeling

IJSSELSTEIN Woensdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding binnen van een mishandeling op de Bedevaartweg waarbij een gewonde zou zijn gevallen. Ter plaatsen troffen agenten een 38-jarige man aan met een hevig bloedende arm. De man, woonachtig in IJsselstein, verklaarde door een automobilist te zijn aangereden en is vervolgens verhaal gaan halen bij de woning. De 30-jarige automobilist kreeg klappen van de man en hij vernielde een ruitje van de woning waarbij hij gewond raakte aan zijn arm. De 38-jarige IJsselsteiner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling en vernieling.

Ongeval met letsel

IJSSELSTEIN Een 76-jarige automobiliste uit Nieuwegein is woensdagmorgen rond 11.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed over de Weg der Verenigde Naties en doordat zij even afgeleid werd, is zij tegen een lantaarnpaal aangereden. De vrouw is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Overlast

VIANEN - Een 23-jarige man uit Vianen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor overlast. De man maakte deel uit van een groep vrienden die over de Voorstraat liep en overlast veroorzaakte door hard te schreeuwen. Surveillerende agenten spraken de man aan om het wat rustiger te doen. De man negeerde dit verzoek en kon ook geen identiteitspapieren tonen. De agenten hebben de Vianees vervolgens aangehouden. Ook een 19-jarige vriend van de man is aangehouden omdat hij zich met de zaak bemoeide en niet weg wilde gaan. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en later met een bekeuring op zak weer op vrije voeten gesteld.

Belediging

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagavond rond 21.45 uur een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor belediging. De politie had een melding gekregen van overlast van jeugd op het Muntplein. Ter plaatsen trof de politie een groepje jongeren aan. Agenten spraken de jongens aan op hun gedrag en kregen een grote mond van de jongen. Op het moment dat de agenten naar zijn identiteitspapieren vroegen, kwam de moeder van de jongen erbij staan en bemoeide zich met de zaak. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 17-jarige jongen de agenten beledigde. De jongen is toen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN / HOUTEN De politie heeft woensdag 16 mei van 09.30 tot 16.45 uur op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Op het parkeerterrein bij de afslag De Kroon op de A27 in Nieuwegein en op de Oud Wulfseweg in houten zijn diverse voertuigen gecontroleerd. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor o.a. het rijden zonder gordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en verlopen APK. Een 40-jarige automobilist uit Utrecht is rond 14.00 uur aangehouden op de Oud Wulfseweg omdat hij onder invloed van alcohol reed. Daarnaast had hij een ontzegging van de rijbevoegdheid en stond er nog een vonnis open van 40 dagen hechtenis. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.