Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Man beroofd van geld                             |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat vrijdag (18/05) op de Stationsstraat ter hoogte van een jongerencentrum heeft plaats gevonden. Een 21-jarige jongeman uit Nijkerk (Gld.) werd beroofd van zijn geld en werd vermoedelijk ook mishandeld. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

De politie werd kort voor twee uur 's ochtends over het gebeuren ingelicht. De jongeman uit Nijkerk heeft verklaard dat hij omstreeks 00.30 uur met een vriend ter hoogte van het jongerencentrum liep en een groepje jongens zag staan. Onduidelijk is nog wat er daarna precies is gebeurd. Verder heeft het slachtoffer verklaard dat hij vermoedelijk enige tijd het bewustzijn heeft verloren. Daarnaast mist de jongeman een geldbedrag uit zijn portemonnee. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Harderwijk - Inbraak in bedrijf                           |
Een bedrijfspand aan de Nobelstraat is recentelijk het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn, voor zover bekend een aantal computerkasten verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onduidelijk is nog wanneer de inbraak precies heeft plaats gevonden. De politie werd op donderdag omstreeks 08.45 uur over de diefstal ingelicht. Men kon het bedrijfspand binnenkomen door een toegangsdeur te forceren. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien. Men kan via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Harderwijk - Met drank op achter het stuur                |
De politie heeft op donderdag (17/05) op meerdere locaties in Harderwijk gecontroleerd of mensen met drank op toch achter het stuur waren gekropen. De controles werden in de avonduren gehouden. Zo hebben op de Havendam 124 bestuurders een blaastest afgelegd. Uiteindelijk bleken enkelen met drank op aan het verkeer deel te nemen.

Een 24-jarige automobilist uit Lunteren bleek na ademanalyse op het politiebureau een promillage van 1.1 te hebben. De jongeman, die op de Ceintuurbaan werd aangehouden, heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Een 56-jarige bestuurster uit Elburg werd op de Havendam op het gebruik van alcohol betrapt en blies op het politiebureau 0.7 promille. Zij werd met een boete en een rijverbod op zak weer in vrijheid gesteld. Hoewel haar duidelijk was gemaakt dat zij voorlopig niet mocht gaan rijden, bleek zij korte tijd later op bovengenoemde locatie toch weer achter het stuur te zijn gekropen, waarop de vrouw ook voor het overtreden van het rijverbod een boete heeft gekregen.

Op de Provinciale weg S7 bleek een 38-jarige automobilist uit Harderwijk met drank op aan het verkeer te hebben deelgenomen. De ademanalyse op het politiebureau wees 0.6 promille uit. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

|     |Vierhouten - Joyriding in brommobiel                      |
De politie heeft op donderdag (17/05) een 18-jarige jongeman uit Veenendaal aangehouden op verdenking van diefstal van en joyriding in een brommobiel. De eigenaar heeft hiervan inmiddels aangifte gedaan. Daarnaast bleek de verdachte onder invloed van alcohol te zijn.

De politie kreeg omstreeks 17.35 uur een melding dat op de Elspeterbosweg een brommobiel in de berm stond en dat de bestuurder gewond de plaats van het ongeval had verlaten. Uit onderzoek ter plaatse bleek dat de jongeman uit Veenendaal, in het bijzijn van een tweede man (verdere gegevens bij de politie onbekend), zonder toestemming van de eigenaar in de brommobiel was gaan rijden. Korte tijd later keerde de verdachte terug naar de plaats van het ongeval en bleek hij tevens onder invloed van alcohol te zijn. De verdachte werd aangehouden in verband met het rijden onder invloed, diefstal en joyriding en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.8 promille blies. Tegen de man wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

|     |Putten - Auto in berm, drank op?                          |
Een 55-jarige automobiliste uit Ooststellingwerf (Fr.) is op donderdag (17/05) met haar auto van de Arnhemse Karweg geraakt en bleek daarbij vermoedelijk onder invloed van alcohol.

De melding van het incident kwam omstreeks 09.30 uur bij de politie binnen. Ter plaatse werd een auto in de berm aangetroffen en bleek deze met de achterkant vast te zitten in de modder. De bestuurster bleek na het uitstappen onvast ter been en werd op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De blaastest op straat bevestigde het gebruik van alcohol. Op het politiebureau lukte het de verdachte niet een ademanalysetest correct af te leggen, waarop een bloedproef werd afgenomen. De uitslag hiervan laat enige dagen op zich wachten.

Einde berichten
---


---


---

---- --