Politie Zeeland


---


O-1730-2007 Rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland.
Op de Delingsdijk te Serooskerke (O)werd haar snelheid geklokt op 131 km waar ter plaatse echter 80 km toegestaan. De automobiliste werd aan de kant gezet waarna haar rijbewijs werd ingevorderd.

Donderdagmorgen rond 09.00 uur werd op de A58 bij Rilland een 38-jarige automobilist betrapt op te hard rijden.
Hij passeerde de laser met een snelheid van 177 km in plaats van de 120 km die ter plaatste is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Z-1731-2007 Onrustige nacht, Axel
Tijdens een drukke en onrustige nacht in Axel heeft de politie twee personen aangehouden en diverse boetes uitgedeeld. Dit gebeurde in de omgeving Noordstraat/Weststraat en de Zeestraat.
In de Zeestraat ontstond een grote vechtpartij waarbij de politie er in slaagde de openbare orde te herstellen. Hiervoor kwamen diverse eenheden van de politie en een hondengeleider ter plaatse. Ook werd aan alle horecahouders gevraagd de deuren te sluiten en alleen nog mensen naar buiten te laten gaan. Tijdens de ongeregeldheden werden een drietal politievoertuigen bekrast.
Bekeuringen, 18 in totaal, werden uitgeschreven voor o.a. urineren op straat, rijden zonder helm, baldadigheid en het drinken van alcohol op straat.

Z-1732-2007 Inbraak winkelpand, Philippine
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkelpand in Philippine die plaatsvond tussen woensdagavond en vrijdagmorgen 05.45 uur.
De buit bestond uit rookwaren ter waarde van een paar duizend euro.

---- --