Politie Groningen

Vrijdag 18 mei 2007

Provincie Groningen, 18-05-2007

Onderdendam: hond springt tegen fietser

Een 62-jarige fietser uit Winsum is donderdagmiddag op de Stadsweg in Onderdendam gewond geraakt na een val van zijn fiets. De man was samen met een aantal anderen aan het toeren toen een hond in het voorbijgaan tegen hem aan sprong. De Winsumer viel hierbij op de grond en raakte gewond aan hoofd en schouder. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: motorrijder gewond na aanrijding

Een 60-jarige Duitse motorrijder is donderdagavond gewond geraakt op de Winsumerstraatweg in Winsum. De man moest plotseling remmen vanwege stilstaand verkeer voor hem. Hierdoor raakte hij de controle over zijn motor kwijt en kwam op de andere weghelft terecht. Daarbij raakte hij de auto van een tegemoetkomende automobilist (63) uit Groningen. Een achterop rijdende automobiliste (45) uit Sappemeer reed vervolgens tegen de achterkant van de Stadjer. De motorrijder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Eenrum: man gooit steen door ruit politieauto

De politie heeft donderdagavond in Eenrum een 19-jarige man uit Beilen aangehouden. De politie haalde in de Hereweg twee ruziënde groepen uit elkaar toen de Drent plotseling een bierflesje naar een van de dienders gooide. Deze raakte de agent niet. Direct daarop pakte de man uit Beilen een steen en gooide deze door de achterruit van de politieauto. Hij rende vervolgens weg, maar een agent wist hem na een lange sprint aan te houden. De Drent is meegenomen naar het bureau en is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: motorrijder gewond na voorrangsfout

Een 18-jarige motorrijder uit Leek is donderdagavond bij een aanrijding in zijn woonplaats gewond geraakt. De man reed over t Zuiden in Leek en wilde de Burgemeester van Waninglaan oversteken. Een 21-jarige automobilist uit diezelfde plaats zag daarbij de van rechts komende motorrijder over het hoofd. Het slachtoffer raakte de auto en werd van zijn voertuig geslingerd. De Leekster is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Roodeschool: alcomobilist rijdt tuin in

De politie heeft donderdagavond een 20-jarige alcomoblilist uit Froombosch aangehouden voor doorrijden na een aanrijding. Getuigen zagen dat de man in de Ubbegalaan in Roodeschool een verkeerde stuurbeweging maakte, door een hek reed en tegen een boom in een tuin tot stilstand kwam. De man reed vervolgens de tuin uit en vervolgde zijn weg. Agenten wisten hem in Froombosch aan te houden. Hij bleek te hebben gedronken. In zijn bloed zat bijna 1,3 promille alcohol. De beginnend bestuurder kon direct zijn roze papiertje inleveren. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Appingedam: bromfietser onder invloed

De politie heeft donderdagavond op de Burg. Klauckelaan in Appingedam een 22-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de Damster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 27-jarige automobiliste uit Wildervank is donderdagmiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de N366 bij Nieuwe Pekela. De vrouw reed achter twee autos die plotseling een parkeerplaats op gingen. Hierdoor moest zij vol in de remmen. Een 26-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela kon niet meer op tijd remmen en reed tegen de achterkant van de auto. De Wildervankse is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. Een inzittende van de Pekelder moest zich aan een hoofdwond laten behandelen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winsum: fietsers in botsing

Bij een aanrijding tussen twee fietsers op de Schouwerzijlsterweg in Winsum is donderdagmiddag een 59-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt. Een 55-jarige wielrenner uit Thesinge reed in een groep en merkte te laat op dat de groep vaart minderde. Hij week hierdoor uit naar links om een aanrijding met zijn fietsgenoten te voorkomen. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting net de 59-jarige fietsster. Gevolg was dat beiden vielen. De vrouw is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. De man kwam er, mede doordat hij een helm droeg, met wat kneuzingen en schaafwonden vanaf. De politie maakt een registratie.

Groningen: automobilist mishandeld bij verkeerslicht

De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor een mishandeling bij een verkeerslicht aan de Turfsingel. Een 24-jarige automobilist uit Bedum reed achter de Stadjer en wilde de man op de Turfsingel passeren. Dit liet de Stadjer niet toe en begon over de weg te slingeren. Bij de verkeerslichten moesten beide bestuurders stoppen. De 20-jarige man stapte uit zijn auto en gaf de Bedumer door het geopende raam een klap in het gezicht. Door de klap raakte de Bedumer het hoofd van zijn 22-jarige inzittende. Beiden raakten hierdoor gewond aan het gezicht. De verdachte stapte vervolgens in zijn auto en ging er vandoor. De politie wist hem later aan te houden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: rijbewijs in beslag genomen

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 39-jarige automobilist uit Annerveensche Kanaal in beslag genomen. De man reed over de Westerhaven toen agenten hem staande hielden voor een alcoholtest. Hij bleek ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest mee naar het bureau en kon direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanrijding verraad alcoholgebruik

Een 39-jarige man uit Groningen is donderdagavond bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol op zijn snorfiets reed. De man reed over het Heerdenpad toen hij uit moest wijken voor een onbekende fietsster. Het meisje reed met een andere fietsster over het fietspad en stuurde plotseling naar de andere weghelft. Hier kwam net de Stadjer aangereden. Hij kon het meisje ontwijken, maar raakte daarbij een stoeprand. Hij viel hierdoor en raakte gewond aan zijn gezicht. De meisjes gingen er vandoor. Ter plaatse gekomen agenten roken een alcohollucht bij de snorfietser. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt een registratie.

Groningen: aanhoudingen na gooien ei

De politie heeft donderdagnacht twee jongens uit Stedum (15) en Paterswolde (16) aangehouden voor het gooien van een ei naar een 24-jarige automobilist uit Groningen. De automobilist reed op de Turfsingel toen vier jongeren hem met een ei bekogelden. De man zette daarop de achtervolging in en raakte daarbij met zijn auto een muurtje en een andere auto. Hij stapte uit de auto en rende achter de jongens aan. Uiteindelijk wist de Stadjer een van de jongens te grijpen. Een andere jongen bleef daarop stilstaan. Twee andere jongeren wisten te ontkomen. De politie heeft de twee aangehouden jongens meegenomen voor verhoor.

Groningen: gewonde bij vechtpartij

Bij een vechtpartij in de Gelkingestraat in Groningen zijn donderdagnacht vijf mannen uit aangehouden. Een 20-jarige Stadjer, een van de verdachten, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een hoofdwond. De reden van de vechtpartij is onduidelijk. De politie maakt proces-verbaal op.