Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na achtervolging

Wijchen/Nijmegen, 18-05-2007 o De politie heeft donderdagavond na een achtervolging vanuit Wijchen, in eerste instantie per auto daarna te voet, in de Meijhorst in Nijmegen een 36-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van autodiefstal. De verdachte vertoonde hierbij zeer verkeersonveilig rijgedrag en reed met snelheden van ver boven de 100 km/uur door Wijchen en Nijmegen. Bij de achtervolging werden meerdere politiewagens en een politiehond ingezet.

Mountainbikers van politie, bezig met een surveillancedienst in het kader van de Kasteelfeesten in Wijchen, was de auto en bestuurder eerder die avond al opgevallen op de Kasteellaan en het Europaplein. Uit navraag van het kenteken bleek de auto als gestolen gemeld te staan. De bikers begonnen meteen met een zoekactie in de omgeving. Van omstanders hoorden zij dat ze de auto net nog in de buurt hadden gezien. Al snel werd de gestolen auto gesignaleerd op de Oude Klapstraat en zette een politieauto de achtervolging in.

Gevaarlijk rijden Met zwaailicht en sirene en stopsignalen probeerden de agenten de man te laten stoppen, maar deze bleef met hoge snelheid zijn weg vervolgen. Zelfs via de berm en het fietspad toen een politiehondenbus op de Randweg Noord de doorgang blokkeerde bij een rotonde. De verdachte reed vervolgens via de Nieuweweg en de Graafseweg richting Nijmegen. Daarbij reed hij stukken tegen het verkeer in op rotondes en probeerde een politieauto van de weg te drukken. Meerdere weggebruikers werden gedwongen tot (gevaarlijke) handelingen om hem te ontwijken.

Aanhouding in tuin De 36-jarige Nijmegenaar, die ook een band was verloren, reed zich uiteindelijk klem op de Staddijk voor een afzetting met schrikhekken. De verdachte vluchtte vanaf daar te voet verder de wijk Meijhorst in. Na een achtervolging wist een agent hem in de 25e straat uit de struiken te halen en aan te houden. De 36-jarige is voor verhoor ingesloten op het politiebureau en is inmiddels in verzekering gesteld.

De gestolen auto is voor sporenonderzoek door de Technische Recherche in beslag genomen. De auto bleek eerder deze maand in Limburg te zijn gestolen. De eigenaar wordt in kennis gesteld. De politie zet het onderzoek voort. (08)

Laatst gewijzigd 18-05-2007 11:50 | © Politie Gelderland-Zuid |