Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 18 mei 2007

Maastricht: Spookrijder veroorzaakt ongeluk op de A2

Vrijdagmorgen rond 08:30 uur heeft een spookrijder een ongeluk veroorzaakt op de A2 in Maastricht. Hierbij raakte acht voertuigen betrokken en vielen geen gewonden. Er was enkel materiele schade.

De spookrijder was een oudere man die een afslag had gemist en hierdoor plots tegen het verkeer in reed. Dichtbij de afslag Stein kwam de man tot stilstand. Hij maakte een verwarde indruk en kon zich niets meer herinneren van het gebeurde. De politie onderzoekt de zaak.

Brunssum: Straatroof op de Kennedylaan

Vrijdagochtend is rond 03:30 uur een 22-jarige jongen uit Brunssum het slachtoffer geworden van een straatroof.

Drie personen gingen om de jongen heen staan en hij moest zijn spullen hierbij afstaan. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden op 0900-8844 (lokaal tarief)

Heerlen: Ramkraak bij bedrijf aan Benzenraderweg

Vrijdagmorgen is rond 05:00 uur een inbraak geweest bij een bedrijf aan de Benzenraderweg in Heerlen.

Hierbij reed men met een auto door een pui, waardoor toegang werd verschaft tot de winkel. De winkel liep schade op, zowel de buitenkant van het gebouw, alsook enkele goederen die zich in de winkel bevonden. Getuigen van deze ramkraak worden verzocht zich te melden bij de politie op 0900- 88 44 (lokaal tarief).

Blue Knights doneren E 1000,- aan "De Paddestoel"
Zaterdagavond 19 mei zullen de Blue Knights E1000-, doneren aan een dagactiviteitengroep van de Paulus Stichting, te weten de "DE PADDESTOEL". De Blue Knights® is een motorclub van privé-motorrijdende politieambtenaren. Ieder persoon werkzaam in de executieve overheidsdienst bij Politie en Justitie en in het bezit van een rijbewijs A en een motorfiets kan lid worden. De doelstellingen van de Blue Knights (BK) zijn veelzijdig. Ze willen een vriendschaps- en gezelligheidsvereniging zijn en willen contacten leggen en onderhouden met motorrijdende binnen- en buitenlandse collega's. Tevens willen ze meehelpen aan het realiseren van diverse charitatieve doelstellingen in onze samenleving. Deze doelen willen zij proberen te bereiken door de onderlinge samenwerking en die met de andere afdelingen van de Blue Knights. Dit gebeurt onder meer door deze te stimuleren en schenkingen en daadwerkelijke hulp te bieden aan hen die dit nodig hebben. De charitatieve doelstellingen hebben voornamelijk betrekking op de minder bedeelde medemens. Hiervoor worden jaarlijks enkele verenigingen of instellingen bedacht met geldelijke of materiële steun.

Dit jaar is dat de dagactiviteitengroep van de Paulus Stichting "De Paddestoel" geworden.

Deze activiteitengroep heeft het terrein van de Paulusstichting verlaten en een nieuwe plek gevonden in Geleen. Alle voorzieningen waren op Watersley aanwezig, inclusief een speeltuin waar ook de ernstige gehandicapten gebruik van konden maken. Nu is dat helaas niet meer binnen handbereik.

Daarom doneren de Blue Knights aanstaande zaterdag om 18:00 uur E1000-, aan deze stichting, zodat hier een schommel van gekocht kan worden. Dit zal gebeuren in Home Franck, Volkerich 27, in Gemmenich. U bent bij deze van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze overdracht.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --