Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 18 mei 2007

Aangehouden na vernielen ruit en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmiddag rond 14:15 uur in de Verweylaan een 20-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden wegens vernieling. De man kwam onaangekondigd op bezoek bij zijn ex-vriendin. De twee kregen ruzie over de afwikkeling van hun relatie. De ex zette de man buiten. Uit onvrede over de gang van zaken, sloeg hij de ruit van de auto van zijn ex kapot. De vrouw had de politie gebeld. Die namen de verdachte mee. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld... Daarmee was de kous echter niet af. Na zijn vrijlating rond 17:30 uur ging de verdachte meteen terug naar de woning van zijn ex. Daar deed de vader van zijn ex open. Hierop bedreigde de verdachte hem. De politie werd opnieuw ingeschakeld en die hield de verdachte buiten heterdaad aan in zijn woning in Etten-Leur. Dit gebeurde donderdagavond rond 19:45 uur. De man werd overgebracht naar het bureau in Roosendaal en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Aangehouden na vernieling ruit

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagochtend rond 01:00 uur op de Markt een 22-jarig Brit aangehouden. Dit gebeurde nadat hij een tafel door de ruit van een cafe gooide. Hierdoor raakte in ieder geval een persoon gewond. De man maakte onderdeel uit van een groep van ongeveer vijftien mannen. Even daarvoor had deze groep het cafe verlaten maar agenten zagen dat ze plotseling hard richting het cafe terugrenden. Toen gooide de Brit met de tafel. Dit incident veroorzaakte een vechtpartij omdat ongeveer tien bezoekers uit het cafe verhaal kwamen halen bij de groep. Over en weer vielen rake klappen. De politie wist de partijen te scheiden en dreef een groep van het plein af. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagochtend rond 03:00 uur een 45-jarige man uit Roosendaal aangehouden in de Burg. Prinsensingel. Dit gebeurde nadat hij eerder in de nacht zijn 49-jarige buurvrouw zou hebben mishandeld. De buurvrouw zou naar de woning van de verdachte zijn gelopen omdat deze had gevraagd of hij haar telefoon kon lenen. Eenmaal in de woning greep de verdachte het slachtoffer bij de keel, sloeg haar vervolgens twee keer hard in haar gezicht. De vrouw wist weer in haar woning te komen en hoorde de verdachte nog enkele keren tegen de deur aanschoppen. Hierop belde zij de politie. Die kwam ter plaatse en na het verhaal van de vrouw te hebben aangehoord, hielden ze de verdachte aan in zijn woning. De man is in verzekering gesteld. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat er precies is gebeurd en wat de eventuele motieven van de man zijn.

Auteur: Manfredi Mauro