Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijzen kwijt

770 ug/l en 600 ug/l

Culemborg/Hoenzadriel, 18-05-2007 o De politie heeft donderdag van twee bestuurders waarvan één beginnend bestuurder, in Culemborg en Hoenzadriel, hun rijbewijs ingevorderd. Beiden bleken na controle met teveel alcohol achter het stuur gezeten te hebben.

Culemborg Agenten van team Culemborg kregen donderdag omstreeks 17:45 uur een melding van een aanrijding tussen twee autos, met alleen materiële schade. Deze had plaatsgevonden op de afrit van de A2 vlakbij de N320 in Culemborg. Toen zij ter plaatse kwamen roken zij alcohol bij één van de bestuurders, een 22-jarige man uit Rumpt. Ze namen de man vervolgens mee voor een ademanalyse op het politiebureau. Uit dat onderzoek bleek dat hij 770 ug/l blies terwijl 90 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De 22-jarige valt namelijk in de categorie beginnend bestuurder. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd. De officier van justitie zal later de definitieve strafmaat bepalen.

Hoenzadriel In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten een 32-jarige bestuurder uit Well van een bedrijfsauto op de Hoenzadrielsedijk bij Hoenzadriel aangehouden. Ook hij bleek na controle teveel gedronken te hebben. Agenten van het politieteam Zaltbommel zagen die nacht omstreeks 00:25 uur op de Hoenzadrielsedijk een bedrijfsauto rijden die opviel vanwege het rijgedrag. Toen zij de bestuurder aanspraken roken zij bij hem een alcohollucht. Ze besloten daarop de 32-jarige mee te nemen voor een ademanalyse op het politiebureau. Uit dat onderzoek bleek dat hij 600 ug/l blies terwijl 220 ug/l toegestaan is. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie. (08)

Laatst gewijzigd 18-05-2007 12:14 | © Politie Gelderland-Zuid |