Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer aangehouden wegens bedreigingen

Publicatiedatum: 18-5-2007 12:42:11

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in een woning in de binnenstad een 26-jarige man aangehouden. De Arnhemmer zou bij een ruzie zijn 26-jarige onderbuurman en twee van diens gasten hebben bedreigd met de dood. Door nog onduidelijke reden zou de Arnhemmer even na middernacht een ruit in de gemeenschappelijke ruimte hebben vernield. Toen de onderbuurman hem daarover aansprak zou de Arnhemmer hem hebben bedreigd. Ook de twee gasten van de onderbuurman zouden zijn bedreigd. Gewaarschuwde agenten hielden de Arnhemmer vervolgens in zijn woning aan.
(07-077652)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond bij mishandeling, man aangehouden

Publicatiedatum: 18-5-2007 12:40:37

ARNHEM - Een 46-jarige Arnhemse is donderdagavond flink gewond geraakt nadat ze in haar woning in de wijk Malburgen was mishandeld. Een 51-jarige plaatsgenoot en bekende van het slachtoffer is door de politie aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer was door de mishandeling gewond geraakt en moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen. De twee hadden ruzie gekregen in de woning van het slachtoffer, waarbij de man de vrouw tot bloedens toe zou hebben geslagen. Ook zou hij haar een mes op de keel hebben gezet. Waarom de twee ruzie hadden gekregen is nog onduidelijk. Het slachtoffer wist de woning uit te vluchten en was daarna voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Nadat ze zich na behandeling bij de politie had gemeld werd de 51-jarige in de woning van de vrouw aangehouden. De man is in verzekering gesteld.
(07-077526)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 18-5-2007 12:39:44

ROZENDAAL - Een 43-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag in Rozendaal door de politie aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 17-jarige jongen uit Almelo te hebben geslagen bij een sportcomplex. Het slachtoffer zou na afloop van een verloren wedstrijd uit frustratie een flesje drinken hebben weggegooid. De Arnhemmer reageerde daarop en zou de Almeloër hebben vastgepakt en hem bevolen hebben het afval op te rapen. Bij een daaropvolgende schermutseling zou de Arnhemmer de jongen hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten hielden de Arnhemmer op aanwijzen van het slachtoffer en enkele getuigen aan. Door de Almeloër, die bij het voorval verwondingen had opgelopen, is aangifte gedaan.
(07-077410)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duo opgepakt na vernielingen aan auto's

Publicatiedatum: 18-5-2007 12:39:10

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 19 en 22 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie opgepakt wegens vernielingen aan twee auto's op de Steenstraat. Het duo was rond half drie gezien door een getuige toen ze tegen een geparkeerde auto aantrapten. De getuige waarschuwde de politie en volgde de beide Arnhemmers. In de tussentijd zou het duo nog tegen een andere auto hebben aangetrapt waardoor schade ontstond. Op aanwijzen van de getuige konden beide Arnhemmers even later op de Velperweg worden ingerekend. De twee zijn ingesloten. (07-077685)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel aangehouden na opstootje

Publicatiedatum: 18-5-2007 12:38:33

ARNHEM - Een twintigjarige Didammer en zijn zestienjarige vriendin uit Duiven zijn donderdagavond op het Nieuwe Plein door de politie aangehouden wegens belediging. De twee maakten deel uit van een groep die kort daarvoor op de Korte Hoogstraat betrokken zou zijn bij een opstootje. Om de rust op straat te herstellen sommeerden agenten die toezicht hielden in de binnenstad de groep zich te verwijderen. De Didammer had daar kennelijk geen oren naar en bleef staan. Ook zou hij de agenten ten overstaan van omstanders hebben uitgescholden. De man werd daarop aangehouden. De zestienjarige Duivense deed daarbij ook een duit in het zakje en schold de agenten eveneens uit. Dat moest ook zij bekopen met een rit naar het politiebureau. De twee zijn na een nachtje cel met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De Didammer weet zijn gedrag aan het feit dat hij teveel gedronken had, aldus zijn verklaring. Volgens de Duivense had zij slechts op haar vriend gescholden en niet op de agenten.
(07-077628)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Amersfoorter opgepakt na diefstal Marechausseepet
Publicatiedatum: 18-5-2007 12:34:58

ARNHEM - Een 24-jarige Amersfoorter is donderdagavond op de Arnhemse Korenmarkt opgepakt nadat hij de uniformpet van het hoofd van een surveillerende Marechaussee had gepakt. De man ging er vervolgens vandoor maar kon kort daarna worden aangehouden. Bij zijn aanhouding zou hij ook bedreigingen hebben geuit. De Amersfoorter is na verhoor vrijgelaten. De man had verklaard dronken te zijn en een geintje te willen uithalen. Nadat hij was aangehouden zou hij uit kwaadheid de bedreiging hebben geuit.
(07-077569)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stel door bewakingscamera betrapt op diefstal

Publicatiedatum: 18-5-2007 12:33:43

ARNHEM - Bewakingscamera's in de Arnhemse binnenstad hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een stel betrapt op diefstal. De twee, een 18-jarige Arnhemmer en een 21-jarige vrouw uit Utrecht werden gezien toen ze op de Jansplaats de kentekenplaat van een geparkeerde dienstauto van de Koninklijke Marechaussee meenamen. Op de Jansstraat werd het stel in de kraag gevat door de politie en ingesloten. Het stel was onder invloed van alcohol en had verklaard een `grapje' te willen uithalen.
(07-077687)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---