Politie Rotterdam Rijnmond


* ZEVEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR 'LOVERBOYS'-PRAKTIJKEN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zeven mensen aangehouden die verdacht worden van wederrechterlijke vrijheidsberoving, ontucht minderjarige en tegen de wil in de prostitutie brengen. Op donderdag 26 april liep een 17-jarig meisje weg uit een jeugdinstelling in Zwammerdam. Zij is vermoedelijk vervolgens in een loverboys-circuit terechtgekomen. In de korte periode daarna is zij diverse malen tegen haar wil seksueel misbruikt in diverse clubs en woningen in Den Haag en Rotterdam. Zij mocht alleen onder begeleiding de panden verlaten. Dinsdagmiddag 15 mei heeft het slachtoffer kans gezien weg te komen uit een pand in Rotterdam. Zij telefoneerde met haar moeder in Nieuwkoop in een belhuis aan de Vierambachtsstraat, die haar daar direct heeft opgehaald. De moeder is hierop onmiddellijk naar de politie van Hollands Midden gegaan, waar ze ook de vermissing van haar dochter had gemeld en waar het onderzoek al was opgestart door de politie. Direct nadat de moeder haar dochter had opgehaald en de politie daarvan op de hoogte had gesteld, startte de politie van Rotterdam-Rijnmond in samenwerking met Hollands Midden een grootschalig onderzoek dat in de nacht van dinsdag op woensdag rond twee uur resulteerde in de aanhouding van 7 verdachten in een woning aan de Van Weelstraat in Rotterdam-West. Het zijn vier Rotterdammers in de leeftijd van 18, 20, 21 en 23, een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 24-jarige vrouw uit 's-Gravenhage en een 45-jarige man uit Zeist. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM-AFRIKAANDERWIJK- Politiemensen hielden dinsdagavond twee minderjarige verdachten op de Dordtselaan aan voor openlijke geweldpleging. De twee, 14 en 15 jaar oud, hadden een 24-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats enkele klappen gegeven. Wat de aanleiding was van de onenigheid, is niet bekend. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau, hun ouders zijn in kennis gesteld.

geweest bij een ruzie die ontaardde in een steekpartij. Rond half drie was er een vechtpartij op de Wilgenplaslaan. Het bleek dat twee 15-jarige Rotterdammers onenigheid met elkaar hadden gekregen, wat was uitgemond in een steekpartij. Beiden raakten gewond. Eén van de jongens was er te voet vandoor gegaan en werd in de Damhouderstraat aangehouden.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Politiemensen hielden dinsdag op de kruising Schinkelsebaan en de Hoofdweg een verkeerscontrole. In totaal negeerden 92 bestuurders een afslagverbod, daarnaast kregen drie bestuurders een bekeuring voor te hard rijden.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
ROTTERDAM-OMMOORD- Politiemensen hielden dinsdag twee jongens aan voor diefstal. Aan het eind van de middag kwam de melding dat er op de Eliotplaats een invalidewagentje werd ontvreemd. Direct stelden zij een onderzoek in en troffen twee jongens, 14 en 15 jaar oud, aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De jongens hadden ook nog een bromfiets bij zich, waarvan de kentekenplaat was gestolen. De bromfiets is in beslag genomen.


* VERDACHTE MISHANDELING
MAASSLUIS - De politie heeft dinsdag in de namiddag een 45-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn dochter. Omstreeks half zeven ontstond er ruzie in een woning aan de Heldringstraat waarbij de verdachte zijn 14-jarige dochter heeft geslagen (huiselijk geweld). De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
SCHIEDAM- Politiemensen troffen in een woning aan de 's Gravesandestraat een hennepkwekerij aan. Op basis van binnengekomen informatie werd dinsdagavond een onderzoek ingesteld en vonden ze in de woning zo'n 300 planten en 450 stekjes. De kwekerij en bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
SCHIEDAM- Politiemensen hielden dinsdagmiddag op de Westfrankenlandseweg een verkeerscontrole, gericht op snelheid. Dertien bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. Zij zullen hiervoor binnenkort een bekeuring ontvangen.


* KEUKENBRAND
POORTUGAAL - In een woning aan de Welhoeksedijk ontstond dinsdagmiddag brand in de keuken. De vlam was in de koekenpan geslagen die op het gas stond. Het vuur werd versterkt door de afzuigkap. De pan is door de 70-jarige bewoonster naar buiten gebracht, waarbij ze brandwonden opliep aan één van haar handen. De brandweer heeft geblust.


* ANPR-CONTROLE
De politie van het district Zuid heeft dinsdag, in samenwerking met de Verkeersdienst, bij de Maastunnel op de zuidelijke maasoever, een ANPR-controle gehouden. Er zijn 2848 voertuigen gescand en dat leverde 23 hits op. Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor diverse verkeerszaken. In totaal is er voor een kleine 2000 euro aan boetes geïnd.


* CONTROLE GROOT VERVOER GEHOUDEN
ROTTERDAM-BOTLEK- Politiemensen hielden dinsdag op de Botlekweg een controle gericht op groot vervoer. Tussen half negen en drie uur 's middags werden 20 combinaties langs de kant gezet en aan een controle onderworpen. Ruim 30 keer bleek er iets niet in orde, met name overbelading en een te lange combinatie kwam meerdere keren voor. Ook bleken vier combinaties te hoog. Betrokkenen kregen een proces-verbaal uitgeschreven.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
BERKEL EN RODENRIJS- Politiemensen hielden dinsdagmiddag een verdachte aan voor auto-inbraak. Rond vier uur kwam de melding dat er in een auto op de Bergweg werd ingebroken en dat de dader op het Johan Idaplein zou staan. De politiemensen stelden direct een onderzoek in en troffen de verdachte, een 17-jarige Rotterdammer aan. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.