Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 18-05-2007

Anrijding auto en fiets
NIEUW DORDRECHT Een 40-jarige fietser uit Klazienaveen raakte donderdagavond betrokken bij een aanrijding. Een 41-jarige bestuurster van een auto uit Nieuw Dordrecht reed in de richting van de kruising Klazienaveensestraat/Veldweg. Toen ze de kruising opreed, verleende ze geen voorrang aan de fietser die op het fietspad reed vanuit Emmen. De fietser klaagde over pijn in zijn heup. In het kader van botsen is blazen is van beiden een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-141271)

Bromfietser botst tegen boom
ASSEN Een 60-jarige man uit Assen botste donderdagavond op de Jan Palachweg met zijn bromfiets tegen een boom. Een getuige hoorde iets buiten en zag de bromfietser liggen. De man was aanspreekbaar, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. Van de man is een bloedproef afgenomen, omdat hij naar alcohol rook. Mogelijk is de man tegen het trottoir gekomen en omgevallen. (BPS 07-141307)

Rijden onder invloed
ERM Agenten hebben donderdagavond een 19-jarige jongen uit Noordscheschut aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Kleikoelenweg en bij controle bleek dat zijn auto niet verzekerd was. Bovendien werd van de beginnende bestuurder een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 300 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-141260)

Rijden zonder geldig rijbewijs
DWINGELOO Tegen een 36-jarige man uit Dwingeloo is donderdagmiddag proces-verbaal opgemaakt. Hij reed op de Lheebroek en bij controle bleek dat zijn rijbewijs al in april 2007 was ingevorderd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. BPS 07-141230)

Politie houdt hardrijder aan
PESSE Het rijbewijs van een 45-jarige man is donderdagavond ingevorderd. De motorrijder reed op de N375 met een snelheid van 153 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. na correctie bleef 148 km/uur op de teller staan. (BPS 07-141262)

Minibike inbeslaggenomen
KLAZIENAVEEN Agenten zagen donderdagmiddag een 11-jarige jongen uit Klazienaveen met een minibike op de Planeet rijden. De jongen werd staande gehouden op het fietspad. De minibike is inbeslaggenomen en er is contact geweest met de vader van de jongen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-141267)

Politie onderzoekt inbraak bij sporthal
ASSEN Donderdagavond is ingebroken bij een sporthal aan de Vredeveldseweg. Door een raam te vernielen, wist men binnen te komen. Uit de sporthal is onder meer snoep, chips en mogelijk bier weggenomen. De gemeente heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak. (BPS 07-141288)

Jongen aangehouden op verdenking van vernieling autos MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij wordt er van verdacht diverse autos te hebben vernield aan de Citroenvlinder. De politie kreeg kort daarvoor een melding dat er twee personen over autos zouden zijn gelopen. Ter plaatse wist een tweede verdachte te ontkomen. De 17-jarige verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-141345)

Dagvaarding voor belediging
RODEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige jongen uit Nieuw Roden aangehouden wegens het beledigen van een politieambtenaar. De jongeman is ingesloten voor verhoor en heeft inmiddels onbekend. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-141343)

Verkeerscontrole leidt tot meerdere verbalen
COEVORDEN/NIEUW AMSTERDAM De politie heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen in de gemeente verkeerscontroles gehouden. Van één van de bestuurders is het rijbewijs ingenomen. Hij reed 160 km/uur waar 100 km/uur is toegestaan. Er zijn 125 blaastesten afgenomen. De volgende verbalen zijn uitgereikt aan bestuurders voor: niet handsfree bellen (3x), niet dragen van een gordel (4x), geen rijbewijs kunnen tonen (9x), geen losbreek reminrichting van de aanhangwagen (1x), geen kentekenbewijs kunnen tonen (3x), het hebben van uitstekende lading op de aanhanger (1x). (BPS 07-141235)

De persberichten worden vandaag slechts 1x uitgebracht. Er volgen geen middag berichten. Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.