Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bromfietser gewond bij ongeval

Publicatiedatum: 18-5-2007 13:42:44

TOLKAMER - Bij een éénzijdig verkeersongeval op de Batavenweg in Tolkamer is donderdagavond een zestienjarige bromfietser uit Zevenaar gewond geraakt. De jongen is met vermoedelijk hoofdletsel naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht. Het ongeval gebeurde rond kwart voor zes toen de Zevenaarder net onder het viaduct in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt raakte en tegen een betonnen rand botste. De bromfietser kwam daarbij te vallen en liep letsel op. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.
(07-077572)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarder aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 18-5-2007 13:41:53

ZEVENAAR - In een woning in Zevenaar heeft de politie donderdagavond een 42-jarige man uit die plaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn 42-jarige vrouw bij een ruzie hebben bedreigd. Ook zouden er vernielingen in de woning zijn aangericht. Rond kwart over zeven werd bij de politie gemeld dat er kennelijk een ruzie gaande was in de woning van het stel. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen troffen ze binnen sporen van geweld aan. Volgens de vrouw van de Zevenaarder zou hij haar zojuist hebben bedreigd met de dood. De man, die nog in de woning bleek te zijn, werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Door de vrouw is aangifte gedaan. (07-077574)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding na diefstal tv

Publicatiedatum: 18-5-2007 13:41:02

DUIVEN - Een 46-jarige man uit Uden heeft donderdag van justitie een dagvaarding gekregen in verband met winkeldiefstal. De Udenaar was kort daarvoor in een zaak aan de Nieuwgraaf betrapt op diefstal van een LCD televisie ter waarde van 1200 euro. Medewerkers van de zaak vatten de man met de buit in de kraag en droegen hem over aan de politie. Volgens de Udenaar was hij samen met zijn vriendin en zouden ze hebben afgesproken dat zij het apparaat zou afrekenen. Uiteindelijk moest de Udenaar volgens zijn zeggen te lang wachten in de rij achter de kassa. Omdat hij vermoedde dat er allang was afgerekend besloot hij met de tv naar buiten te lopen. Het apparaat bleek niet te zijn betaald. De tv moest in de zaak achterblijven. De Udenaar is na verhoor vrijgelaten.
(07-077532)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter (17) verdacht van vermeende auto-inbraak
Publicatiedatum: 18-5-2007 13:40:25

WESTERVOORT - Een zeventienjarige jongen uit Westervoort is vrijdagochtend vroeg aangehouden op verdenking van inbraak in een auto op 't Hoge Eind in zijn woonplaats. Twee beveiligers hadden de knaap rond kwart over zeven onder verdachte omstandigheden gezien bij een geparkeerde auto. Toen even later het alarm afging bij een geparkeerde bestelauto grepen de beveiligers in. De jongen werd overgedragen aan de politie en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek na verhoor dat de jongen in de buurt op een feestje was geweest en had gedronken. Op weg naar huis was hij even gaan zitten op de treeplank van het busje waarna het alarm afging. Nader onderzoek leerde dat er geen schade was aan de auto. Ook werd er niets vermist. De jongen is daarop vrijgelaten.
(07-077344)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaren opgepakt na diefstal en baldadigheid
Publicatiedatum: 18-5-2007 13:39:11

HUISSEN - Twee Huissenaren van 17 en 19 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in hun woonplaats opgepakt op verdenking van diefstal. Vier anderen in de leeftijd van 16 tot 24 jaar kunnen een proces-verbaal tegemoet zien wegens baldadigheid. Het zestal liep rond drie uur door de Eikenstraat en zou daarbij door tuinen van woningen hebben gelopen. Ook zouden er twee beelden en enkele verkeerspilonnen hebben meegenomen. Nadat buurtbewoners daarvan melding maakten bij de politie werd de groep door agenten in de buurt aangetroffen. Op aanwijzen van een getuige werden de jongens van 17 en 19 aangehouden. Zij zouden de beelden hebben gepakt. Een ervan zou daarbij zijn beschadigd nadat men het beeld had laten vallen. De twee aangehouden Huissenaren zijn na verhoor weer vrijgelaten. (07-077692)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Onder invloed en zonder rijbewijs achter het stuur
Publicatiedatum: 18-5-2007 13:38:13

HAALDEREN - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Van der Mondeweg in Haalderen een 26-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Agenten zagen de Haalderenaar rond kwart voor één in een auto rijden en besloten een routinecontrole in te stellen. Daarbij viel de bestuurder door de mand. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 1,4. Dat is tweeënhalf keer zoveel als is toegestaan. Tegen de Haalderenaar is proces-verbaal opgemaakt.
(07-077657)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---