18 May 2007


Mededeling naar aanleiding van de Algemene Vergadering van Kinepolis Group

Kinepolis Group deelde vandaag in het kader van zijn Algemene Vergadering mee dat ingevolge het aanhoudend warme weer en het matige filmaanbod tot begin mei dit jaar, de ticketverkoop een achterstand opliep ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Rekening houdend met het actuele blockbusterseizoen dat gespreid is over het tweede en het derde kwartaal, en zopas werd ingezet met Spiderman 3, bestaat er een reële kans dat de opgebouwde achterstand op niveau van de bezoekcijfers, in grote mate op jaarbasis zal goedgemaakt worden.

Kinepolis deelde eveneens mee dat Kinepolis Oostende, het 23ste Kinepoliscomplex in Europa, en het 11de in België, officieel zal ingehuldigd worden op zaterdag 7 juli. Op zondag 8 juli gaan de deuren open voor het publiek.

Van maart 2007 tot heden werden zes Belgische complexen uitgerust met het vernieuwende zetelreservatie- en ticketingsysteem, dat voor het eerst te Kinepolis Brugge werd ingevoerd. Kinepolistickets op nummer, aangekocht via de website of de automatische kassa's, nemen elke twijfel weg over het al dan niet beschikbaar zijn van goede plaatsen. Zo kan men nog tot vlak voor aanvang van de voorstelling plaats nemen in een voorbehouden zetel.

Alle agendapunten van de Buitengewone Algemene Vergadering en de Jaarvergadering werden goedgekeurd, met uitzondering van het voorstel tot hernieuwing van de statutaire machtiging van de Raad van Bestuur tot inkoop en vervreemding van eigen aandelen, waarbij de vereiste meerderheid van 80% niet behaald werd.