Politie Gelderland-Zuid


Politie stelt onderzoek in na aanrijding


Nijmegen, 18-05-2007 * Donderdag rond 16.05 uur kreeg de politie een melding dat op de Zijpendaalstraat in Nijmegen een auto met daarin vijf personen tegen een boom was gereden. Agenten gingen erheen, samen met de brandweer en ambulancedienst.


Ter plekke bleek de situatie mee te vallen en bleken alle vijf de personen, waaronder drie volwassenen en twee kinderen, al uit de auto te zijn. Een vrouwelijke bijrijdster had letsel opgelopen aan haar been en is met de ambulance naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis vervoerd.


De agenten stelden nader onderzoek in naar de toedracht van het gebeuren en spraken met getuigen en de bestuurster van de auto, een 28-jarige Nijmeegse. Zover nu bekend reed de vrouw over de Loevesteinstraat en sloeg op de T-kruising met de Zijpendaalstraat rechtsaf. Daarbij reed zij met haar auto tegen de auto van een 48-jarige Nijmeegse die daar stond voorgesorteerd om linksaf de Loevesteinstraat in te rijden. Vervolgens raakte de 28-jarige een hekwerk en een daarachter liggende boom.


Navraag bij het Rijksdienst voor het Wegverkeer wees uit dat voor de vrouw geen geldig rijbewijs is afgegeven. Ook kon zij zich niet legitimeren. De agenten hielden de vrouw aan voor rijden zonder rijbewijs en zijn bezig om een en ander uit te zoeken.
(08)