Weekendjeweg.nl biedt ook RSS

18.05.2007 / 14:59 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Bookit

Bookit

Op de hoogte blijven van 3-sterren hotels in Maastricht onder de 100 euro of hotels in Berlijn met beautyfaciliteiten voor aankomend weekend? Dat is nu mogelijk op Weekendjeweg.nl via RSS.

Wat is RSS
'RSS is een handige technologie om je favoriete websites te volgen, zonder dat je steeds naar de website toe hoeft te gaan om te kijken of er nieuws is. Gratis en erg handig, want het scheelt veel tijd', legt Ed Trentelman, Commercial Director, uit. 'Als je alleen wilt weten of er een hotel beschikbaar is in Maastricht onder de 100 euro, dan kan dat via RSS. Hebben we deze aanbieding, dan krijg je direct bericht via je pc.'

RSS wordt nog niet door het grote publiek gebruikt, maar dat laat niet lang op zich wachten volgens Trentelman: 'Internetters hebben een groeiend aantal favoriete websites waaraan ze veel tijd kwijt zijn om deze te volgen. Steeds meer sites bieden daarom ook hun inhoud aan via RSS.' Een RSS feed is een soort link, die men kan lezen met een RSS reader. Een RSS reader is vaak een gratis programma, dat online of door het te installeren gebruikt kan worden. Populaire sites als Google, MSN en Nu.nl bieden zo een RSS reader aan.

Innovatief
Trentelman: 'We vinden het als marktleider van korte vakanties, belangrijk dat onze gasten van dit soort nieuwe diensten gebruik kunnen maken. We zien dat hier behoefte aan is, ook al is het op dit moment nog een kleine groep. Consumenten willen zelf meer de touwtjes in handen hebben. Dit kan nu op Weekendjeweg.nl o.a. met RSS: men kan zelf RSS feeds toevoegen over interessante onderwerpen, deze lezen wanneer het hen uitkomt en deze ook weer zelf verwijderen.'

Over Weekendjeweg.nl
Weekendjeweg.nl is met 550.000 reserveringen in 2006 marktleider op het gebied van korte vakanties. Samen met BungalowS.nl, Nachtjeweg.nl en Hotelletje.nl, is Weekendjeweg.nl onderdeel van Bookit. Sinds 1992 is Bookit gespecialiseerd in het verzorgen van reserveringen voor hotels en bungalowparken.