NOVA

18-05-2007

Smolders doet aangifte tegen burgemeester
Gemeenteraadslid Hans Smolders, de ex-chauffeur van Pim Fortuyn, heeft aangifte gedaan tegen PvdA-burgemeester Ruud Vreeman en zijn wethouders. Volgens Smolders hebben zij onterecht wachtgeld uitgekeerd aan ex-raadsleden. Eerder werd Smolders gearresteerd omdat hij vertrouwelijke informatie had gelekt. NOVA bericht uit de Tilburgse politieke loopgraven, na deze nieuwe escalatie.

Wolfowitz neemt ontslag
Paul Wolfowitz heeft "ethisch juist" gehandeld, maar toch vertrekt hij als president van de Wereldbank. Ondanks alle diplomatieke taal waarin zijn vertrek wordt aangekondigd, is Paul Wolfowitz gewoon op straat gezet. En daarmee heeft de Amerikaanse regering het pleit verloren en kan de Wereldbank beginnen met het herstel van het vertrouwen in de instelling. Minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking reageert in de studio.

Paardenvlees: goedkoop en gezond
Vroeger was het vlees voor de armen: paardenvlees. Maar het is ook mager en dus gezond. En terug van weggeweest. Toch gruwen sommige mensen van het idee een nobel dier als een paard op te eten. NOVA ging naar een slager, de paardenslachter en een manege.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Stijgend aantal klachten over tandartsen

Cindy Sheehan versus George Bush

Eckart Wintzen zet tanden in BV Nederland


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht