Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 18-05-2007

Aanhouding gezochte in bezit van softdrugs

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op de Schilderstraat een 34-jarige Bosschenaar aangehouden die gezocht werd en tevens softdrugs bij zich had. De Bosschenaar had boetes open staan voor winkeldiefstal, onverzekerd rijden en niet voldoen aan inzage van zijn ID-bewijs. Deze had hij voor 5 mei moeten betalen. Omdat de Bosschenaar hieraan niet voldeed, is hij ingesloten. Hij bleek daarnaast in het bezit van een gripzakje met wiet waarvan hij afstand deed. Dit wordt vernietigd.

Politie houdt drie minderjarige winkeldieven aan

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag drie Bossche meisjes van 15 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Ze werden in een kledingzaak aan de Arena door winkelpersoneel betrapt op het stelen van sieraden ter waarde van 20,70 euro. De politie heeft de meiden aangehouden en ingesloten voor verhoor, waaruit bleek dat ze in twee andere zaken nog een riem en sieraden gestolen hadden. Omdat de meiden minderjarig zijn, komen ze in aanmerking voor strafafdoening via Bureau HALT. Alledrie kregen een winkelverbod. De politie heeft de ouders in kennis gesteld.

Politie neemt harddrugs in beslag

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige Brit aangehouden die in het bezit was van harddrugs. De Brit was naar een dansfeest gegaan op De Pettelaarse Schans. Daar werd hem gevraagd zijn zakken te legen waaruit vijf bolletjes met wit poeder tevoorschijn kwamen. De beveiliging waarschuwde de politie die de Brit heeft aangehouden. Op het politiebureau werd de drugs getest en bleek het om 2,8 gram amfetamine te gaan. Dit is inbeslaggenomen ter vernietiging. Na te zijn verhoord, is tegen de Brit proces-verbaal opgemaakt.

Politie betrapt twee minderjarigen tijdens inbraak

Drunen De politie heeft in de nacht van 17 op 18 mei twee 15-jarige jongens betrapt tijdens een poging inbraak in een tankstation aan de Chrysantenstraat. De agenten gingen ter plaatse naar aanleiding van een tip van een oplettende getuige. De jongens hielden zich in de bosjes schuil toen de politie arriveerde. Toen de hondengeleider riep dat hij de politiehond in ging zetten, kwamen ze vlug tevoorschijn en zijn ze aangehouden. De jongens waren in het bezit van inbrekerswerktuig dat inbeslaggenomen is. De politie heeft de ouders in kennis gesteld. De jongens waren op inbrekerspad gegaan, terwijl hun ouders dachten dat ze in bed lagen te slapen.

Boksbal vernield Drie man aangehouden

Helvoirt De politie heeft in de nacht van 17 op 18 mei drie mannen (één van 17 en twee van 19 jaar) uit Udenhout aangehouden op de Kerkstraat in Helvoirt. Zij hadden op het kermisterrein de boksbal vernield. Dit werd gemeld door een beveiligingsmedewerker. Na te zijn verhoord, is tegen de mannen proces-verbaal opgemaakt. De kermisexploitant moet nog aangifte doen van de vernieling.

Fietser gewond

Helvoirt Een 19-jarige mountainbiker uit Drunen is donderdagmiddag gewond geraakt op de Distelberg. Hij kwam van de Fazantbos en kreeg op de Distelberg geen voorrang van een van links komende automobilist uit Den Dungen. De mountainbiker viel, maar raakte even later pas gewond. Na het ongeval reed de 81-jarige automobilist tot twee keer toe per ongeluk over het linkeronderbeen van de mountainbiker; de eerste keer bij het aan de kant zetten van zijn auto en meteen daarna nog een keer bij het achteruitrijden. De mountainbiker is met een gebroken been naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak verder en zal proces-verbaal opmaken terzake geen voorrang verlenen en veroorzaken letsel.

Politie treedt op bij burenruzie

Haaren De politie heeft donderdagavond een 38-jarige man uit Haaren in zijn woning aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn 42-jarige buurman. De buren hebben al jaren onenigheid met elkaar. De verdachte stoort zich vooral aan het parkeergedrag van zijn buurman wat deze avond uit de hand liep. Hij duwde zijn buurman omver en bedreigde hem met woorden. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. De buurman deed aangifte. Op 16 april was de politie ook al ter plaatse geweest naar aanleiding van een burenruzie. Volgens de verdachte zou zijn buurvrouw toen zijn auto beschadigd hebben. De wijkagent is hiervan op de hoogte gebracht en probeert te bemiddelen tussen de betrokkenen en zo nodig zal hij doorverwijzen naar hulpverlenende instanties.

Aanhouding gezochte

Boxtel De politie heeft vrijdagmorgen een 25-jarige man uit Boxtel op Hoogheem aangehouden. Hij had nog een boete open staan van 576 euro of negen dagen hechtenis. Hij is ingesloten.

Politie onderzoekt diefstal uit schuur Veghelnaar aangehouden voor diefstal/heling

Veghel De politie heeft donderdagmiddag een 32-jarige man uit Veghel bij zijn woning aangehouden op verdenking van diefstal, dan wel heling. Hij was in het bezit van een gestolen fiets. Een 45-jarige man uit Veghel deed hiervan aangifte. Uit zijn schuur aan de Doctor Verbeeksingel waren in de nacht van 16 op 17 mei twee fietsen en een koelbox met etenswaren weggenomen. De politie stelde een onderzoek in en vond de koelbox op de Frisselsteinstraat terug. Dit lag op de route naar de woning van de verdachte, die een bekende van de politie is. Bij de woning trof de politie één van de gestolen fietsen aan. De verdachte verklaarde deze op de Markt te hebben meegenomen.

De politie heeft de verdachte aangehouden op verdenking van diefstal/heling en zal de zaak verder onderzoeken. In het belang hiervan is de verdachte inverzekeringgesteld. De aangetroffen fiets is terug bij de eigenaar. Naar de andere fiets wordt gezocht. De politie heeft onder andere een buurtonderzoek ingesteld.

Vreemdeling aangehouden voor valsheid in geschrifte

Veghel De politie heeft donderdagavond een 28-jarige Pool aangehouden op het Stadhuisplein in Veghel voor vervalsing van een Duits paspoort. De politie controleerde de man naar aanleiding van een verkeersovertreding. Hij toonde de agent eerst een Pools en later een Duits paspoort. Met het Duitse paspoort was geknoeid met de vervaldatum. De verdachte is hierop aangehouden voor valsheid in geschrifte en ingesloten voor nader onderzoek naar zijn identiteit. Hij had tevens nog een boete van 1032 euro open staan voor rijden onder invloed. Als hij deze niet betaalt, moet hij 17 dagen zitten. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Winkeldief aangehouden

Uden De politie heeft vrijdagmorgen een 37-jarige Udense aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had in een supermarkt aan de Van Coothstraat sigaretten gestolen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel. De politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Uden Een 8-jarige jongetje is donderdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt bij een aanrijding op de Elisabethstraat. Het jochie was vermoedelijk tussen geparkeerd staande autos door de weg opgerend waarna hij werd aangereden door een 23-jarige Udense automobiliste. Het slachtoffertje brak zijn been en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt het ongeval verder.

Bike-unit betrapt minderjarige met softdrugs in Ussen

Oss De bike-unit van de politie heeft donderdagavond tijdens de jeugdcontroles in Ussen een 16-jarige Ossenaar betrapt op het bezit van softdrugs. De agenten zagen hem in het speeltuintje aan de Ussenstraat een joint draaien. Ze hebben zijn wiet afgepakt en zijn moeder gebeld en haar medegedeeld dat haar zoon softdrugs gebruikt. De wiet, waarvan afstand werd gedaan, wordt vernietigd.

Aanhouding gezochte

Oss De politie heeft vrijdagmorgen een 45-jarige Ossenaar aangehouden bij een tankstation aan de Hertogensingel. Hij had nog een boete van 390 euro open staan voor onverzekerd rijden. Tegenover het niet betalen staat zes dagen hechtenis. De Ossenaar wilde deze dagen uitzitten. Hij is ingesloten.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Oss De politie heeft donderdagavond een 31-jarige Ossenaar aangehouden. Hij had zijn 39-jarige vrouw mishandeld. Het echtpaar was bij kennissen op bezoek en kreeg onenigheid met elkaar wat escaleerde tot een handgemeen. De verdachte vertrok daarna naar huis, maar kwam terug. De vrouw voelde zich niet veilig en belde de politie, die de man heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor. De volgende morgen meldde de vrouw dat haar paspoort en bankpas verdwenen waren. De politie zal de verdachte hierover nader horen.

Osse aangehouden voor belediging

Oss De politie heeft donderdagavond een 24-jarige Osse op de galerij bij haar woning aangehouden voor belediging. Ze had twee agenten van de bike-unit uitgescholden. Ze verkeerde onder invloed van alcohol. De agenten hebben haar aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 18-05-2007 15:47 | © Politie Brabant-Noord