T-Mobile daagt Telfort voor de rechter

T-MOBILE
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 18-05-2007 16:00

T-Mobile Netherlands daagt KPN-dochter Telfort voor de rechter. Vorige week is Telfort een campagne begonnen waarin onder meer abonnementsvormen van Telfort en T-Mobile worden vergeleken. De vergelijkingen die Telfort via allerlei media uitdraagt raken echter kant noch wal. Telfort misleidt daarmee de consument. T-Mobile heeft besloten Telfort voor de rechter te dagen.

In de campagne die Telfort onlangs is gestart, claimt het bedrijf dat één van haar abonnementsvormen veel goedkoper is dan de abonnementsvormen van T-Mobile. De KPN-dochter ziet echter over het hoofd dat de consument net zo goed veel duurder uit kan zijn met het abonnement van Telfort. Bij doorberekening van de belprofielen die de Consumentenbond hanteert blijkt dat een consument bij Telfort van 10% goedkoper tot 41% duurder uit is dan bij T-Mobile. T-Mobile vindt de vergelijking daarom onjuist en misleidend.

T-Mobile is van mening dat Telfort onrechtmatig handelt en legt de zaak daarom aan de rechter voor. Telfort houdt in haar vergelijking geen rekening met een groot aantal zaken die de kosten voor de klant bepalen, zoals ondermeer normaal gebruikte diensten als sms'n en het afluisteren van voicemail. T-Mobile is van mening dat de consument hiermee doelbewust op het verkeerde been gezet wordt.

Over T-Mobile
Met een jaaromzet van 1,138 miljard euro in 2006 en 2,6 miljoen actieve klanten in Nederland (31 maart 2007) bekleedt T-Mobile een stevige nummer 3 positie op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als één van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. De dochterondernemingen van Deutsche Telekom leveren aan het eind van maart 2007 mobiele diensten aan meer dan 109 miljoen klanten. Zij doen dit via een gemeenschappelijk platform gebaseerd op GSM, 's werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met naadloze transatlantische dienstverlening.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Woordvoerder
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl