Politie Hollands Midden

Datum: 18 mei 2007

Leiden Onderzoek naar mishandelingen De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van twee Leidenaren van 16 en 17 jaar. Woensdag 16 mei omstreeks 23.00 uur zaten de twee vrienden met nog drie anderen op het bankje in het park nabij de Diepenbrocklaan. De twee Leidenaren werden plotseling aangevallen door een groep jongeren van rond de 20 jaar. De twee werden door meerdere personen geslagen en geschopt. De drie andere vrienden wisten weg te komen. De politie doet verder onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden Verkeerscontrole De politie van Leiden West heeft donderdag 17 mei in de omgeving van de Plesmanlaan een verkeerscontrole gehouden. Er werd tussen 14.00 en 22.00 uur gecontroleerd. De politie heeft met dergelijke controles tot doel de verkeersveiligheid te verhogen. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel (15), het niet kunnen tonen van het rijbewijs (4), rijden onder invloed van alcohol, rijden met een bromfiets door een bestuurder jonger dan 16 jaar (2), niet handsfree bellen, verlopen APK.

Leiden Inbraak in bedrijf, laptops weg Uit een bedrijf aan het Schuttersveld zijn laptops en een beamer weggenomen na een inbraak. Vermoedelijk werd de inbraak gepleegd tussen donderdag 17 mei 11.00 uur en vrijdag 18 mei 09.15 uur. Het is nog onbekend hoe men het pand wist binnen te komen.

Leiderdorp Verdachte van poging bedrijfsinbraak aangehouden De politie heeft vrijdag 18 mei in de vroege ochtend een 38 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van poging inbraak in een computerzaak aan de Zijlbaan. Een getuige zag hoe de verdachte probeerde het veiligheidsglas in te slaan. Dit mislukte en de getuige zag de verdachte wegrijden met een auto. Aan de hand van het kentekennummer en het signalement kon de verdachte worden achterhaald. De verdachte werd vlakbij zijn woning aangehouden. Bij hem werd een groot knipmes en een bolletje cocaïne aangetroffen. In de auto werden hamers, een breekijzer en een betonschaar aangetroffen. Alle goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Alphen aan den Rijn Verdachte van poging inbraak aangehouden De politie heeft vrijdagnacht 18 mei een 17 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Walmolen. Om 01.50 uur meldde de bewoonster dat er vermoedelijk werd ingebroken in haar woning. De bewoonster hoorde eerst geluiden en zag daarna een persoon wegrennen. Even later zag zij dat twee andere personen naar haar woning stonden te kijken en dat ook zij wegrenden in de richting van park Rijnstroom. Agenten die aanrijdend waren zagen drie jongens met fietsen bij de Standaardmolen. Bij het zien van de politie fietsten zij hard weg in de richting van de Korenmolen. Een tweede melder had ondertussen ook drie gemaskerde mannen vanaf de Walmolen zien rennen. Niet lang daarna reden de fietsers over de Raadhuisstraat, maar vluchtten wederom het park in toen zij weer de politieauto zagen. In het park zagen de agenten een fiets liggen en troffen de verdachte, verstopt in de bosjes, aan. De twee andere verdachten wisten te ontkomen. De politie zet het onderzoek voort.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Caravans weg na inbraak Vanaf een bedrijfsterrein aan de Hoogeveenenweg zijn zes á zeven caravans en kentekenplaten weggenomen. De diefstal werd gepleegd tussen woensdag 16 mei 20.30 uur en donderdag 17 mei 12.30 uur. Het hek van het terrein bleek geforceerd te zijn. De politie verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Nieuwerkerk aan den Ijssel.

Nieuwerkerk aan den Ijssel (Poging) bedrijfsinbraak In een bedrijf aan het Reigerhof is tussen woensdag 16 mei en vrijdag 18 mei ingebroken. Bij het bedrijf, een drogisteri,j wist men via het dak het pand binnen te komen. Uit de drogisterij werden naast geld ook diverse parfums, aftershaves en make-up gestolen. Bij een andere winkel is het gebleven bij een poging.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Verkeersongeval Een 54 jarige vrouw uit Nieuwerkerk is vrijdagmiddag 18 mei gewond geraakt nadat ze tegen een aanhangwagen op de 1e Tochtweg was gelopen. De vrouw liep daarbij achteruit en kwam ten val. De 66 jarige bestuurder van een auto en plaatsgenoot had niets gemerkt van de valpartij en reed met de aanhanger over de voet van de vrouw. De vrouw liep naast het letsel aan haar voet ook schaafwonden op aan een arm en in het gezicht.

Gouda Woninginbraak In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 mei is ingebroken in een woning aan de Rhijnvis Feithstraat. Men had een raam van de achterdeur opengebroken om binnen te komen. Uit de woning zijn onder andere mobiele telefoons en fotocamera's gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --