Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 124

datum: 18 mei 2007

Gemeente Amersfoort daagt scholieren uit met Milieuprijsvraag

Alle leerlingen van scholen uit de gemeente Amersfoort worden uitgedaagd om over het milieu na te denken en met goede ideeën te komen om het milieu te verbeteren. Het idee moet betrekking hebben op de directe schoolomgeving van de leerlingen of op de stad Amersfoort en uiterlijk 30 juni worden ingezonden. De Milieuprijsvraag is een initiatief van de CDA-fractie. De twee beste ideeën worden beloond met een geldprijs van elk 5.000,-- euro. Dit bedrag moet worden aangewend om het beste idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Milieuprijsvraag
Met de Milieuprijsvraag wil de gemeente Amersfoort alle leerlingen van scholen in Amersfoort stimuleren om over het milieu in hun leefomgeving na te denken. De bedoeling is dat de klas een goed idee verzint om het milieu te verbeteren. Dit kan zijn binnen de school, de directe omgeving van de school of voor de stad Amersfoort. De leerlingen zetten het idee duidelijk op papier en sturen het op naar het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, t.a.v. Milieuprijsvraag, Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort.

Jurering
De jury nomineert de beste ideeën uit de inzendingen. De jury bestaat uit wethouder van milieu, Eerdmans, CDA-raadsleden Noortman en Offereins (beide initiatiefnemers) en het hoofd van het CNME Landgoed Schothorst, Theo Hotke. Een afvaardiging van de genomineerde klassen wordt uitgenodigd om hun idee te presenteren aan de jury. De jury beoordeelt de inzendingen vanuit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs apart. Hierbij wordt gekeken of het plan realistisch en praktisch uitvoerbaar is. Vervolgens kiest de jury voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs het allerbeste idee uit. Er wordt twee keer 5.000, -- euro beschikbaar gesteld om het idee ook uit te voeren. Het plan wordt door de inzenders zelf gerealiseerd. De gemeente levert indien nodig wel praktische ondersteuning zoals advies over uitvoering en gebruik materialen.

Informatie: Kitty Walter, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), e-mail kj.walter@amersfoort.nl, telefoon 06 25 04 62 05.


---- --