Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 18 mei 2007.

Zaanstreek-Waterland, 18-05-2007

Met onder meer: bedreiger aangehouden, betrokkene aanrijding gezocht en fietsfraude.

Winkeldieven

Zaandam, donderdag 17 mei 2007, 13:11 uur.

De politie heeft een 48-jarige man uit Schiedam en een 44-jarige vrouw uit Almere ingesloten omdat zij worden verdacht van winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg. De bewaking had opgemerkt dat de vrouw goederen aan de man gaf die ze vervolgens in zijn kleding verstopte. Ook werden goederen bij andere verpakkingen gedaan. Het tweetal probeerde zo voor ruim 200 euro aan spullen mee te nemen zonder daarvoor bij de kassa te betalen. Voorbij de kassa werd het tweetal door de beveiliger aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie.

Bedreiger aangehouden

Volendam, donderdag 17 mei 2007, 15:21 uur.

De politie heeft een 39-jarige bewoner van de Margrietstraat aangehouden die wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen. Een buurtgenoot vermoedde dat de man eerder een ruit van zijn woning had ingegooid en kwam verhaal halen. Hierbij zou de verdachte een vuurwapen op zijn buurman hebben gericht en hem ook verbaal hebben bedreigd. Een arrestatieteam werd opgeroepen om de verdachte in zijn woning aan te houden. De vermeende bedreiger reed echter, voordat het team ingezet kon worden, weg op een bromfiets. Een agent in burger zag de man op 'De Dijk' (Zuideinde) en hield hem daar aan. Een onderzoek naar het vuurwapen heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd. De verdachte werd ingesloten en is vrijdag voorgeleid bij de rechter commissaris.

Gebroken neus

Volendam, donderdag 17 mei 2007, 17:51 uur.

Een 16-jarige Volendammer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot waarbij deze zijn neus brak. De aangever had aangebeld bij het politiebureau en agenten zagen dat de jongeman onder het bloed zat en dat zijn neus scheef stond. Hij vertelde dat hij in een horecagelegenheid een stomp op zijn neus had gekregen. Aan de hand het signalement werd de minderjarige verdachte op de Zeestraat aangehouden en ingesloten. De gewonde deed na verzorging in het ziekenhuis aangifte tegen de hem bekende verdachte.

Betrokkene aanrijding gezocht

Purmerend, donderdag 10 mei 2007, 10:00 uur.

De politie is op zoek naar een betrokkene bij een kleine aanrijding op de rotonde van de Churchillaan en de J.P. Grootstraat. Een 44-jarige Purmerendse moest op donderdag 10 mei rond tien uur met haar auto stoppen door ander verkeer. Zij vertelde dat haar auto door een achter haar rijdende auto werd aangereden. De bestuurster daarvan, een ongeveer 25-jarige vrouw met een Aziatisch uiterlijk, stapte uit en zou de door haar aangereden auto volgen naar een parkeerplaats. Dit gebeurde niet en de vrouw reed weg in de richting van het Makadocentrum. Zij reed in een wat oudere beige BMW met vierkante koplampen en schade aan de voorzijde. Het wijkteam Purmer heeft tot nu toe de vrouw niet gevonden en vraagt getuigen die de combinatie van de vrouw met het voertuig herkennen contact op te nemen via 0900-8844.

Brandstichtingen

Zaandam, vrijdag 18 mei 2007.

De politie is op zoek naar getuigen van een viertal brandstichtingen die plaatsvonden tussen vrijdagmorgen kwart over vijf en zes uur in Zaandam-West. Op de Blokschaaf werd in een trapportaal een stoel aangestoken. Op de Westzanerdijk en de Tribune werden aan de achterzijde van de woningen brandjes in de tuinen gesticht. Op De Doelman werden twee schuttingen door brand flink beschadigd. Vroeg wakkere getuigen van de brandstichtingen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

Fietsfraude

Zaandam, mei 2007.

De politie heeft een 39-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij wordt verdacht van verzekeringsfraude en valse aangifte. De man had in september 2006 zijn fiets beleend bij een winkel in tweedehands goederen. Hij kreeg een maand de tijd om zijn fiets terug te kopen maar kwam niet opdagen. De fiets stond niet als gestolen geregistreerd en werd doorverkocht. Vervolgens deed de man aangifte van diefstal van de fiets en de verzekering betaalde uit. Toen de man vorige week een tweede fiets kwam belenen rook de winkelier onraad en schakelde de politie in. Na enig onderzoek stuitte de politie op de eerdere oplichting. De verzekering deed aangifte en de verdachte werd nadat hij zich aan het bureau kwam melden aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens verzekeringsfraude en het doen van valse aangifte.

Laatst gewijzigd 18-05-2007 16:19 | © Politie Zaanstreek-Waterland |