Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/05/07)

OOSTERHOUT NB, 18 mei 2007

Man aangehouden na vernieling

WAALWIJK: De politie heeft donderdag 17 mei rond 18.30 uur in een horecagelegenheid aan de Akkerlaan een 35-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van vernieling. De man had het glas van een fotolijst kapot geslagen. Hij moest mee naar het bureau voor verhoor en bekende de vernieling. Tevens gaf hij aan de schade te willen vergoeden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bromfietser op de bon voor diverse verkeersovertredingen

OOSTERHOUT: Donderdag 17 mei rond 20.15 uur bekeurde de politie in de Arendstraat een 23-jarige Oosterhouter. De man reed met zijn 15-jarige broertje achterop op een bromfiets. Beiden droegen geen helm. Bovendien was de bromfiets niet voorzien van een kenteken en kon de volwassen bestuurder geen bromfietscertificaat of rijbewijs tonen. Ook had hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich. De man moest mee naar het bureau, terwijl zijn broer het legitimatiebewijs ging halen. De verdachte is, nadat hij zich kon legitimeren en nadat hij een verklaring had afgelegd, met diverse bekeuringen heengezonden.

Rijden onder invloed

OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei rond 02.55 uur hield de politie op de Boerhaavelaan een 22-jarige Oosterhouter aan op verdenking van rijden onder invloed. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 285 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Gewond na voorkomen aanrijding

DONGEN: Donderdagavond 17 mei rond 18:00 uur vond op de rotonde van de Mgr. Schaepmanlaan, de Biezen en de Minister Goselingstraat bijna een aanrijding plaats. Een op de rotonde rijdende motorrijder moest uitwijken om een aanrijding met een auto, die de rotonde op wilde rijden, te voorkomen. De motorrijder kwam hierbij ten val en raakte licht gewond. De man is met een gebroken sleutelbeen en gebroken ribben per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Winkeldievegge aangehouden

WOUDRICHEM: Winkelpersoneel van een supermarkt in de Wethouder de Joodestraat heeft vrijdag 18 mei rond het middaguur een 68-jarige vrouw uit Woudrichem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had bij het verlaten van de winkel twee boodschappen niet afgerekend. Ze werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. De vrouw bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Ze kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 130,- opgelegd, die ze betaalde. Daarop is ze in vrijheid gesteld.

Auteur: Leonie van Ooijen