Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18/05/07)

TILBURG, 18 mei 2007

Verdachte straatroof aangehouden

TILBURG: De Tilburgse politie heeft vrijdag 18 mei in alle vroegte (05.10 uur) in zijn woning een 28-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht donderdag 17 mei rond 23.15 uur in de Korveldwarsstraat een 27-jarige Tilburgse te hebben geroofd. De vrouw had net geld gepind bij een pinautomaat op de Korvelseweg Toen zij in de Korveldwarsstraat langs een auto liep, werd ze plotseling benaderd door een haar onbekende man, die haar tas afpakte, in de auto stapte en er vandoor ging. De vrouw zette de achtervolging nog in, maar kon niet voorkomen dat de man er in de auto vandoor ging. Wel wist zij het kenteken van de auto te noteren. Vervolgens waarschuwde zij de politie. De politie nam een aangifte op en sprak met diverse getuigen. Ook stelde de politie direct een onderzoek in naar de eigenaar van de eerder genoemde vluchtauto. Rond 05.10 uur hield de politie deze man aan.
De man bekende de diefstal van de tas. In de gestolen tas zaten onder andere een portemonnee en een mobiele telefoon. De man verklaarde de inhoud van de tas verkocht te hebben en het geld gebruikt te hebben voor de aankoop van verdovende middelen. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Aanhoudingen rijden onder invloed na aanrijding en bijna-aanrijding

TILBURG: De politie heeft in de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei rond 04.10 uur een 19-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man was rond 03.55 uur op de Blaakweg betrokken bij een aanrijding. Hij was door rood licht de kruising opgereden en daar in botsing gekomen met een 38-jarige automobilist uit Tilburg. De 38-jarige Tilburger klaagde over pijn aan zijn nek en borst en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De 19-jarige verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 445 ug/l was. Omdat het hier om een zogenaamde Beginnende Bestuurder gaat, is het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de verdachte is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Datzelfde gebeurde met een 19-jarige man uit Alphen. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. De man was namelijk met zijn auto bijna tegen de ambulance aangereden die met zwaailichten aan op de Blaakweg stilstond, zodat de ambulancebroeders hulp konden verlenen aan de eerder genoemde 38-jarige Tilburger.
De 19-jarige verdachte wist zijn auto met piepende banden net op tijd tot stilstand te brengen. Een blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 405 ug/l was. Omdat het hier ook om een zogenaamde Beginnende Bestuurder gaat, is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: Vrijdag 18 mei rond 09.00 uur heeft de politie een 36-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 38-jarige ex-vrouw woordelijk te hebben bedreigd, onder andere met de dood. Ook vernielde de man de voordeur van de woning van de vrouw. De vrouw belde direct de politie, waarop agenten de man op een parkeerplaats voor de woning van de vrouw konden aanhouden. De man is voor nader onderzoek en verhoor meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Politie houdt twee jongens aan op verdenking van inbraak in garagebox

TILBURG: De politie heeft donderdag 17 mei om 19.30 uur op het Dubbeldampad een 14-jarige jongen uit Tilburg aangehouden op verdenking van inbraak in een garagebox. Rond middernacht volgde de aanhouding van een tweede verdachte, een eveneens 14-jarige Tilburger. De jongen kwam zich melden op het bureau.
Beide jongens worden ervan verdacht eerder die donderdag, rond 18.45 uur, te hebben ingebroken in een garagebox in de Dubbeldamstraat. Daarbij is niets buitgemaakt.
Oplettende getuigen waarschuwde de politie, die meteen een onderzoek instelde. Na een achtervolging, waarbij de politie opnieuw hulp kreeg van een oplettende getuige, kon een politieman van het Biketeam op het Dubbeldampad één van de verdachten aanhouden. De tweede verdachte meldde zich later die avond.
Het tweetal is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Ze zijn vrijdagochtend verhoord en na het afleggen van een verklaring vrijdagmiddag in vrijheid gesteld.

Drie mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak

TILBURG: De Tilburgse politie heeft in de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei rond middernacht drie 18-jarige mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak. De aanhoudingen vonden plaats in het Julianapark, de Professor Bolkstraat en de Hoefstraat. Het drietal wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning in de Sint Pieterstraat. De politie stelde direct een onderzoek in en trof op het Bart van Peltplein drie mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Ze probeerden nog te ontkomen aan de agenten, maar werden even later aangehouden.
De drie mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De politie zet het onderzoek voort en verricht onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek.

Diverse aanhoudingen in uitgaansleven

TILBURG: Vrijdag 18 mei om 03.55 uur hield de politie in de Heuvelstraat een 24-jarige Tilburger aan. De man werd aangehouden na het veroorzaken van wanordelijkheden voor een café in de Heuvelstraat. De man zou betrokken zijn geweest bij een opstootje, maar werd door portiers in bedwang gehouden. Hierbij verzette hij zich hevig. De man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld.

Diezelfde nacht rond 03.45 uur werd in de Heuvelstraat een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man was op de Heuvelring betrapt op wildplassen. Toen politiemensen hem hiervoor wilden bekeuren, pakte de man zijn identiteitskaart af van de politieagent die de bekeuring aan het uitschrijven was en probeerde weg te rennen. Hij werd opnieuw aangehouden en moest mee naar het bureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld. Hij kreeg alsnog de bekeuring voor het wildplassen. Voor het zich onttrekken aan de verdere politiecontrole, is proces-verbaal opgemaakt.

Rond 01.00 uur is op de Heuvelring een 19-jarige man uit Dongen aangehouden. De man gedroeg zich vervelend voor de deur van een horecagelegenheid, nadat hij daar was buitengezet. Politiemensen vorderden de man om weg te gaan, waaraan hij in eerste instantie gehoor gaf. Na enkele minuten kwam hij echter weer terug, waarna hij werd aangehouden. De man is vrijdagochtend verhoord. Daarna is hij in vrijheid gesteld.

Onder invloed tegen boom

MOERGESTEL: Een 29-jarige man uit Oisterwijk is in de nacht van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei rond 00.30 uur op de Tilburgseweg met zijn auto tegen een boom gereden. De boom kwam hierdoor uit de grond.
De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 480 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Man aangehouden terzake Wet Wapens en Munitie

TILBURG: Politiemensen hebben donderdag 17 mei rond 20.30 uur in een opvanghuis aan de Gasthuisring een man aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Personeel van het huis waar de man woont had in zijn kast een vuurwapen aangetroffen en waarschuwde de politie. De man, een 60-jarige Tilburger, moest mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. Het wapen is in beslag genomen. De man ontkent dat het vuurwapen van hem is. Hij is na verhoor heengezonden.

Man aangehouden na diverse verkeersovertredingen

TILBURG: Een surveillerende politieagent zag donderdagavond 17 mei een automobilist met hoge snelheid door de Koopvaardijstraat rijden. Daarbij reed de bestuurder onder andere door roodlicht. Op de Havendijk wist de politieagent de snelheid van de verkeersovertreder te meten, waarbij de overtreder een snelheid haalde van ongeveer 80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Ook bleek dat de bestuurder geen gordel droeg. Nadat de wegpiraat staande was gehouden, kon hij geen rij- of kentekenbewijs tonen. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Daarop werd de verdachte, een 31-jarige Tilburger, aangehouden. De man is na verhoor, en voorzien van diverse bekeuringen, weer heengezonden.

Bedrijfsinbraken

TILBURG: In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 mei is ingebroken in een bedrijfspand aan de Korvelseweg. De toegang tot het pand werd verschaft door vernieling van een ruit. Uit het bedrijf is een computer weggenomen.

TILBURG: Donderdagavond 17 mei is ingebroken in een bedrijf in de Swaardvenstraat. Daarbij is een televisie buitgemaakt. Door vernieling van een ruit kon men het pand binnenkomen.

Niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen na melding verdachte situatie

TILBURG: Politiemensen die donderdag 17 meirond 16.00 uur reageerden op een melding over een verdachte situatie in een woning in de Vredeman de Vriesstraat, troffen in de bewuste woning een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal stonden er in en kamer op de 2^e etage van de woning 300 lege plantenpotten. De voormalige kwekerij is ontmanteld, waarbij onder andere de groeilampen in beslag zijn genomen. Onderzoek wees uit dat er sprake was van diefstal van stroom. De stroom is dan ook afgesloten door het energiebedrijf. Er kon niemand worden aangehouden. De politie verricht nog onderzoek naar de eigenaar van het pand.

Auteur: Leonie van Ooijen