Gemeente Leidschendam-Voorburg

Straatvoetbaltoernooi Kennedyplein


16 mei 2007 - Op 18 mei, de dag na Hemelvaart, vindt voor het eerst in de geschiedenis van Leidschendam-Voorburg een groot straatvoetbaltoernooi plaats op het President Kennedyplein in Leidschendam. In totaal nemen 240 kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen uit de kern Leidschendam deel aan het toernooi. Deze wordt om 09.45 uur geopend door wethouder van sport Gregor Rensen.

Het toernooi heeft als doel om kinderen ook op hun vrije dagen lekker te laten sporten. Een team bestaat uit maximaal 6 spelers waarvan er 4 tegelijk in het veld mogen staan. Eén van de spelers is de vliegende keeper die het doel dat 4 meter breed is moet verdedigen. Het team mag onbeperkt van spelers wisselen. Coaches, trainers en spelers van voetbalvereniging SEV zijn deze dag aanwezig om de teams te begeleiden en om als scheidsrechter de wedstrijden te leiden. Op het plein staat een gezellig terras, waar gezonde voeding wordt geserveerd aan de spelers en toeschouwers.

Het toernooi is een experiment. Als het een succes wordt kan het zeker ook op andere plekken binnen de gemeente georganiseerd worden. Het toernooi wordt georganiseerd in het kader van het gemeentelijk project 'Beweegmanagement' en in opdracht van de gemeente uitgevoerd door adviesbureau Reactief, samen met voetbalclub SEV. Kijk voor meer informatie op www.reactief.com onder Straatvoetbaltoernooi.