Accell Group

PERSBERICHT

Dividend Accell voor 65% uitgekeerd in aandelen

Heerenveen, 18 mei 2007 ­ Na afloop van de keuzeperiode blijkt dat het merendeel van de aandeelhouders van Accell Group heeft gekozen voor stock dividend. Het dividend over 2006 wordt voor 65% uitgekeerd in aandelen (evenals in 2005).

Het aantal dividendrechten dat recht geeft op één nieuw aandeel Accell Group N.V. is vastgesteld op 31. Gebaseerd op de gemiddelde beurskoers van het aandeel Accell Group N.V. gedurende de keuzeperiode van 2 mei tot en met 17 mei 2007, vertegenwoordigt het stockdividend een meerwaarde van 2,74% ten opzichte van het contante dividend over het boekjaar 2006 van 0,95. Betaalbaarstelling van het dividend vindt plaats op 22 mei 2007.

Het aantal uitstaande aandelen neemt als gevolg van de uitkering van het stockdividend toe met 195.111 stuks tot een totaal van 9.492.949. Hiermee is het eigen vermogen verder versterkt.

Accell Group maakt op 20 juli 2007 voorbeurs haar halfjaarresultaten bekend.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende namen als Batavus, Bremshey, Hercules, Koga- Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (46% van de omzet), Duitsland (21%) en Frankrijk (9%). Andere EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 10% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor `home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2006 431,7 miljoen en de nettowinst 18,4 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.

René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur (CEO) tel: (+31) 0513-638701

Hielke Sybesma, lid Raad van Bestuur (CFO) tel: (+31) 0513-638702

Website: www.accell-group.com


---


---- --