Ministerie van Defensie

18-05-2007 20:40

BRONS VOOR TAEKWONDOKA DENNIS BEKKERS IN PEKING

Luchtmachtsergeant Dennis Bekkers heeft een bronzen plak behaald in de klasse tot 67 kilo op het Wereldkampioenschap Taekwondo in Peking. De Bosschenaar verloor in de strijd om de finaleplaatsen van de Cubaan Viera Abreu Gessler. Die wist uiteindelijk dertig seconden na de reguliere tijd (golden score) het gouden punt te verzilveren. De Cubaan won uiteindelijk ook het kampioenschap door in de finale de Iraniër Omod Gholam Fara te verslaan.

"Ik begon begon het toernooi wat stroef, door de spanning. Na de eerste partij tegen de Thai Teng Kai Teng, die ik met 7-3 won ging het gelukkig steeds beter", aldus Bekkers. Na een klinkende overwinning op de Fransman Cristopher Dubois, die hij met 7-2 versloeg, volgde opnieuw een duidelijke winst van 6-2 tegen de Afghaan Amal Zeoullah. Hierna speelde zich een zware strijd af met de Spanjaard Omar Badia. Na de reguliere tijd van drie ronden van twee minuten was de stand met 2-2 gelijk. De strijd om de âgolden scoreâ (eerste winnende punt), won vervolgens de 26-jarige Bekkers. Hij keek in de halve finale echter tot de laatste minuut tegen een achterstand aan tegen de Cubaan Gessler. Ondanks dat Bekkers de partij in de laatste minuut van de partij tot 4-4 gelijk wist te trekken, was de golden score niet voor de tactisch sterke luchtmachtsergeant, maar voor de Cubaan die het WK uiteindelijk ook won.

Bekkers volgt het toernooi nu als toeschouwer om onder andere zijn defensiecollega Ferry Greevink te steunen, die aanstaande maandag de mat op moet. Op 25 mei keren de taekwondoka's terug in Nederland.