Ingezonden persbericht


Ridderfestijn mét Riddertoernooi in Kasteel Hoensbroek

19 en 20 mei én 27 en 28 mei

Tijdens het Hemelvaartweekend, zaterdag 19 en zondag 20 mei én tijdens Pinksteren, zondag 27 en maandag 28 mei 2007 vindt het Ridderfestijn plaats in en rond Kasteel Hoensbroek. Je aanschouwt onder meer een spectaculair Riddertoernooi en je ziet demonstraties van zwaardvechters en boogschutters. Tevens kun je rondlopen in een echt ridderkampement.

Spectaculair Riddertoernooi

Tijdens het Ridderfestijn vindt twee keer per dag een Riddertoernooi plaats. Gezeten op prachtig uitgedoste paarden proberen de ridders hun lans op elkaars borst te breken. Extra spectaculair dit jaar zijn tevens de zwaardexercities en de demonstraties van de boogschutters.

Historisch Ridderkampement

We leven in de 15e eeuw en de vlaggen hangen uit, de tenten zijn opgesteld en de kampvuren branden. Je ziet middeleeuwse tenten, ridders in blinkend harnas en vrouwen en kinderen in middeleeuwse kledij. De ridders oefenen hun gevechtstechnieken. De kinderen spelen, vrouwen bereiden het eten en ambachtslieden tonen hun vakmanschap.

Dwaal door het gigantische kasteel

Meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken wachten op je. Bewonder de Balsael, bibber in de eeuwenoude kerker en probeer de Geheime Kamer maar eens te vinden! Honger en dorst gekregen van al dat avontuur? In de Kasteelhoeve van Kasteel Hoensbroek kun je de heerlijkheden van het kasteel eten en drinken.

Entree en openingstijden

Hemelvaartweekend zaterdag 19 en zondag 20 mei én Pinksteren, zondag 27 en maandag 28 mei 2007 elke dag van 10.00 tot 17.30 uur. De entree voor het Ridderfestijn bedraagt volw. E 6,50, 60+ E 6,00, Kids. 4-12 jr. E 4,50, Kind

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 72 72, www.kasteelhoensbroek.nl

---- --