Ingezonden persbericht


Kinderen zijn de baas bij Kids' Choice Awards

Goede doelen strijden om titel 'Beste Goede Doel' in aanloop naar awardshow

Amsterdam, 1 maart 2007
Op 19 mei presenteert Nickelodeon voor de derde keer de Kids' Choice Awards. Dit jaar vindt deze show plaats in Carré, Amsterdam. Deze prijsuitreiking is de enige waar alleen kinderen bepalen wie er met een award naar huis gaat. Zij kiezen onder andere de beste Zanger / Zangeres, Game, Popgroep, Film, Boek en Goede Doel. De award voor 'Beste Goede Doel' neemt dit jaar een prominente rol in tijdens de Kids Choice Awards. Voorafgaand aan de awardshow strijden vier goede doelen tegen elkaar voor deze award in de Kids' Choice Challenge. Nickelodeon zendt de challenges vanaf 9 maart tien weken lang uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de awarduitreiking.

De Kids' Choice Awards biedt een uniek spektakel met optredens, acts en natuurlijk de uitreiking van de awards. Een selectie van programma's, artiesten, sporters en sterren komen in aanmerking voor een award. Patrick Alders, Vice President General Manager Nickelodeon: "Kinderen staan centraal bij de Kids Choice Awards. Zij kiezen de genomineerden en bepalen uiteindelijk wie er met een Kids Choice Award naar huis gaat." In Amerika is de show sinds jaren een begrip: sinds 1987 stemmen de kinderen daar op hun favoriete helden. Vele internationale sterren geven acte de présence tijdens deze uitreiking (bijvoorbeeld Robin Williams, Justin Timberlake en Pink).

Goede doelen wedijveren om award

Voorafgaand aan de awarduitreiking vinden er tien Kids' Choice Challenges plaats. Dit zijn spannende wedstrijden tussen de vier genomineerde goede doelen. Bekende ambassadeurs van Kika, War Child, WNF en Stichting De Opkikker strijden om de titel voor beste boer, sporter, klusjesman of clown. De BN-ers die meedoen zijn onder andere Ali B, Lieke van Lexmond, Yes-R, Jim en Elize. Het goede doel dat triomfeert tijdens de challenges wint de categorie 'Beste Goede Doel'. Ook krijgen alle goede doelen bruto zendtijd bij Nickelodeon. De winnaar wint de meeste zendtijd. Daarnaast wordt de team captain van het winnende goede doel tijdens de Kids' Choice Awards geslimed, oftewel hij of zij krijgt een grote bak groene slijm over zich heen.

Maatschappelijk betrokken

Alders: "Kinderen zijn het uitgangspunt bij alles wat Nickelodeon doet en maakt. Nu blijkt dat goede doelen per maand tientallen initiatieven ontvangen die kinderen zelf bedenken en uitvoeren. Daarom hebben we besloten in de Kids' Choice Challenge de award voor 'Beste Goede Doel' centraal te stellen.Wij hebben ook gesproken met kinderen die vrijwilligerswerk doen voor de vier goede doelen die zijn genomineerd voor de Kids' Choice Awards en vinden het erg bemoedigend om te horen hoe zij zich inzetten voor hun goede doel."

Floris van den Bosch, 10 jaar - WNF

Ik ben langs vrienden, familie en kennissen gegaan en heb gevraagd of ze geld wilden geven voor de haai. Ze gaven heel veel ook al is het zo'n eng dier. Het duurde ongeveer 10 weken en ik denk dat ik er wel 100 uur mee bezig was.

Sebastiaan van Hoegee, 13 jaar - Stichting De Opkikker Als ik dacht aan hoe ik mij voelde toen ik de opkikkerdag had gehad, dacht ik: dat kan ik ook, andere kinderen blij maken.

Simon Isphording, 11 jaar - War Child
We zaten een keer aan tafel en toen hadden we een gesprek over oorlog en vrede. En dat vrede betekent dat er geen geruzie is, dat het even rustig is. Niet iedereen heeft dat. Samen met mijn ouders bedachten we dat het leuk zou zijn om met kerst kinderen te helpen die geen vrede hadden.

Lilian Huisman, 15 jaar - KiKa
Samen met drie anderen heb ik een concert georganiseerd om geld op te halen voor KiKa. Een klasgenootje van ons was vorig jaar overleden aan leukemie en dit leek ons de beste manier om veel geld op te halen.

De Kids' Choice Stunts
Samen met Prince Ministars organiseert Nickelodeon ook de Kids' Choice Stunts. Dit is een wedstrijd voor kinderen die iets heel goed kunnen en waar je lef en durf voor nodig hebt. Dit kan een lastige stunt zijn zoals tegen een boom omhoog lopen en met een salto landen of het maken van stoere skateboardsprongen op een ramp. De winnaars worden gekozen door de kinderen, die via een promo op Nickelodeon worden opgeroepen om te stemmen voor de coolste Kids Choice Stunt. Ze kunnen via de website van Nickelodeon en Prince stemmen op de kandidaat met de meeste lef en durf. De winnaar wordt gehuldigd tijdens het Kids' Choice Awards event in Carré.

-einde bericht-

Voor meer informatie over dit persbericht en hoge resolutie foto's kunt u contact opnemen met:Leonne van de Ven E: leonnevandeven@xs4all.nl
M: 06 - 2695 9144
W: www.nickelodeon.nl