Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Topkoks stellen biologisch menu samen voor rondreizend restaurant de Aandacht

Rondtrekkend Restaurant De Aandacht van start op zaterdag 19 mei in Sneek

Diemen-Zuid, 25 april 2007 -- Op zaterdag 19 mei slaat rondreizend restaurant De Aandacht voor het eerst de tenten op. De Aandacht is een unieke culinaire belevenis waar de smaak van biologische producten centraal staat. Het is niet zomaar een restaurant. Het heeft geen muren en geen vaste standplaats. Bovendien is er op elk van de zes unieke locaties in Nederland een bijzondere gastheer aanwezig. Om beurten worden de gasten ontvangen door één van de topkoks Cas Spijkers, Ben van Beurten, Caspar Bürgi of Eric van Veluwen. Zij hebben speciaal voor de Aandacht een vier gangen sterrenmenu samengesteld om hun gasten te laten ervaren dat biologische producten het ultieme basismateriaal zijn voor lekker eten.

De Aandacht strijkt voor het eerst neer op 19 mei op Starteiland Sneekermeer in Friesland, vervolgens worden de tenten opgezet op 26 mei bij Kasteel Croy in Noord-Brabant, op 9 juni op het Museumplein in Amsterdam, op 23 juni (tijdens de open biologische landbouwdagen) tussen de koeien op een weiland bij de biologische boerderij Klein Oldenaller in Putten, 30 juni op het strand bij Noordwijk en op 7 juli voor het laatst in Park Lepelenburg in Utrecht.

Met telkens één van de topkoks als gastheer, wordt er per keer voor honderd gasten gekookt. Een tafel in dit exclusieve restaurant kan worden gereserveerd via de website www.proefdeaandacht.nl. De kosten bedragen ¤ 200 per tafel van vier personen inclusief bijpassend biologisch wijnarrangement.

Consumentenactie
Ook zélf koken met biologische producten loont de moeite. Want wie tussen 16 april en 26 mei drie biologische producten koopt, kan meedoen aan de speciale actie op http://www.proefdeaandacht.nl/ en maakt dan kans op een VIP-tafel voor acht vrienden of familieleden op één van de locaties van Restaurant De Aandacht. Deze actie wordt ondersteund door vier weken radiocommercials, aandacht van de supermarkten en speciaalzaken en actieaanduidingen op biologische producten.

www.proefdeaandacht.nl

Noot voor de redactie/