BedrijfsautoRAI

11e editie NK Behendigheidsrijden op 19 mei bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Hellevoetsluis

(4/26/2007)
Op 19 mei a.s. organiseert de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) in Hellevoetsluis de elfde editie van het NK Behendigheidsrijden voor beroepschauffeurs. Op het terrein van Mercedes-Benz bedrijfswagendealer ROGAM strijden de winnaars van voorrondes in verschillende categorieën om de titel. Hiermee kunnen zij aantonen dat een chauffeur een echte vakman is. In alle categorieën worden uitsluitend Mercedes-Benz voertuigen gebruikt. Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten Vorig jaar organiseerde de OSC in samenwerking met Mercedes-Benz de wedstrijd âde zuinigste chauffeur van Nederlandâ. In vijf verschillende modellen konden chauffeurs onderling uitmaken wie het meest economisch met een voertuig om kon gaan. Bij het Nederlands Kampioenschap(NK) Behendigheidsrijden moeten de chauffeurs de Mercedes-Benz voertuigen op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren om de titel in de wacht te slepen. Op 19 mei staat het terrein van ROGAM Hellevoetsluis helemaal in het teken van dit chauffeursevenement. Het is voor het eerst dat een eindronde op het terrein van een dealer wordt georganiseerd.

Strijd in verschillende categorieën
De zestig deelnemers variëren sterk in leeftijd en hebben verschillende transport achtergronden. Daarom wordt er tijdens het NK Behendigheidsrijden gestreden in 4 categorieën: bussen, bakwagens, trekkers met oplegger en bakwagen-aanhangwagen combinaties. Vervoersbedrijf Conexxion stelt voor dit evenement zelfs een Mercedes-Benz stadsbus ter beschikking. De achterliggende gedachte bij deze wedstrijden, is aan te tonen dat een chauffeur een echte vakman is die zijn voertuig onder alle omstandigheden beheerst. Dat moet ook wel bij het manoeuvreren van combinaties van 15 of 18 meter lengte. Op de centimeter nauwkeurig kunnen de deelnemende chauffeurs het voertuig veilig aandokken, slalom rijden en (achteruit) inparkeren. Die exacte beheersing van het voertuig past prima bij de hoge veiligheidsstandaard van Mercedes-Benz. Naast de eer krijgen de winnaars een enorme wisselbokaal. De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie kwalificeren zich bovendien voor het Wereld Kampioenschap (WK) Behendigheidsrijden dat iedere 2 jaar plaatsvindt.

Vertier voor het hele gezin
Het NK Behendigheidsrijden vindt plaats tijdens deze Mercedes-Benz dealerdag waar men ook nader kennis kan maken met de producten en diensten van het merk en de organisatie. Daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Onder het mom van âjong geleerd is oud gedaanâ kunnen kinderen met radiografisch bestuurbare vrachtautoâs hun behendigheid tonen. Chauffeurs die zich niet hebben gekwalificeerd, maar zich wel graag aan Nederlandsâ behendigste chauffeurs willen meten, kunnen de behendigheidsproeven op een aparte baan bedwingen. Bovendien is er een oldtimer vrachtwagenshow, deze trekt altijd veel bekijks.

Geïnteresseerden zijn op zaterdag 19 mei a.s. vanaf 10.00 uur welkom op het terrein van ROGAM aan de Amnesty Internationallaan 4 in Hellevoetsluis.