Ingezonden persbericht


"

debalie | centrum voor politiek en cultuur

UITNODIGING

Stichting T-Image presenteert in samenwerking met De Balie:

Opening XXBoys, foto expositie van Kael T. Block

In 3de foyer van De Balie, Amsterdam
Zaterdag 19 mei 2007 om 21.00 uur

Onderdeel van het 4de Nederlands Transgender Filmfestival

www.transgenderfilmfestival.com

De Franse transman en voormalig tattookunstenaar Kael T. Block (Columbia, 1980) werkt als fotograaf voor Franse underground modetijdschriften als Gus en Têtu Magazine, waar hij beroemdheden als Brett Easton Ellis portretteerde. Het project begon aanvankelijk als Blocks eigen registratie van zijn transformatieproces van vrouw naar man, maar vanaf 2005 breidde het fotografieproject XXBoys uit tot een serie van tientallen bijzondere portretten van een jonge generatie zelfbewuste transjongens die moeilijk toegankelijk is voor de media. Block legt zelf contact met deze mediaschuwe subcultuur en reist de wereld rond om de transjongens in verschillende stadia van hun transformatieproces te portretteren. Met het fotoproject wil Block élan, sexappeal en het zelfbewustzijn terugbrengen in het transseksuele lichaam dat doorgaans door de media sensationeel wordt uitgebuit. Blocks werk wordt bestempeld als ruig, underground, en intens. Tijdens de opening op zaterdag 19 mei om 21.00 uur in de foyer van De Balie wordt de fotograaf geïnterviewd. Hij gaat dan dieper in op zijn werk en zijn drijfveren.

De expositie is te zien van 18 mei t/m 28 mei in De Balie, dagelijks van 10.00 tot 01.00 uur. Toegang gratis. De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 Amsterdam.
www.debalie.nl

Let op: Kael T. Block is aanwezig tijdens het festival voor foto shoots voor XXBoys en zijn nieuwe fotoproject Gender Blending. Zie voor meer informatie op de website van het festival.

Over het Nederlands Transgender filmfestival:
Het 4e Nederlands Transgender Filmfestival (NTGF) is een vijfdaags cultureel evenement dat van 23 tot en met 27 mei een rijk scala biedt aan cultuur- en mediauitingen over mensen het niet zo nauw nemen met de strikte scheidslijn tussen 'man' en 'vrouw' of die zich niet thuis voelen binnen welke aan gender gerelateerde hokjes dan ook. Met 25 filmprogramma's, paneldiscussie, fototentoonstellingen, live performances, talkshow en festivalfeest is het NTGF veel meer dan een filmfestival; het festival is een platform voor verschillende kunstuitingen, die de verscheidenheid en complexiteit van het transgender-zijn bespreekbaar maken. Het 2007-festival wordt gesponsord door HIVOS, VSB fonds, Prins Claus Fonds, Wij Amsterdammers, Gemeente Amsterdam en Schorer. Website: www.transgenderfilmfestival.com

===========