ProRail

Persbericht

15-05-2007

ProRail verbreedt Keggeviaduct in Haarlem Spaarnwoude

In het weekend van zaterdag 19 mei op zondag 20 mei werkt ProRail aan de verbreding van de Keggeviaduct. In de afgelopen periode zijn de funderingen aangebracht en de steunpilaren geplaatst. Nu kunnen de leggers van het rijdek boven de A200 en boven de spoorlijn worden in gehesen en gemonteerd. Naar verwachting wordt het verbrede viaduct eind juli 2007 opgeleverd.
Het Keggeviaduct wordt verbreed met een nieuw pad voor fietsers en bromfietsers. Daarnaast zal het viaduct worden omgebouwd naar een baan met twee rijstroken in beide richtingen. Nadat de verbreding van het viaduct gereed is, komt de bestaande viaduct volledig beschikbaar voor het autoverkeer. In een later stadium wordt de doorstroming richting de Waarderpolder verder verbeterd door de aanleg van een nieuwe fly-over.

ProRail is in opdracht van de gemeente Haarlem in januari 2007 gestart met de verbreding van de Keggeviaduct over de rijksweg A200 en de spoorlijn ter hoogte van de NS halte Spaarnwoude. Het bedrijventerrein Waarderpolder breidt zich flink uit en zal het aantal verkeersbewegingen in dit ge-bied flink toenemen. Het bestaande Keggeviaduct is niet op deze toenemende verkeersstroom berekend en wordt daarom verbreed.

Om de werkzaamheden zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen zijn een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Het nabije bedrijventerrein Waarderpolder kan hinder ondervinden van de tijdelijke verkeersmaatregelen.