Ingezonden persbericht


persbericht

Texel, 15 mei 2007

Ecomare vernieuwt digitale naslagwerk over zee, kust en wadden - de Vleet

Ecomare heeft de Vleet vernieuwd; het digitale naslagwerk over zee, kust en wadden. Sinds 1995 houdt Ecomare alle informatie bij die hierover verschijnt. Steeds worden nieuwe onderwerpen toegevoegd en bestaande bijgewerkt. Tijdens de Week van de Zee is de Vleet op cd-rom voor ¤ 7,95 te koop bij Ecomare.

De Vleet is een cd-rom vol informatie, afbeeldingen en links over allerhande onderwerpen die met de kust, de wadden en de Noordzee te maken hebben. Alle teksten in de Vleet zijn beschikbaar in Nederlands, Duits en Engels. De teksten zijn toegankelijk geschreven, elk onderwerp bevat tal van doorklikmogelijkheden voor verdere verdieping en overal staan illustraties, foto's of filmpjes bij.

In de nieuwe editie is alle informatie herzien en zijn veel illustraties vernieuwd. Ook zijn er onderwerpen toegevoegd. Nieuw is bijvoorbeeld een hoofdstuk over de geschiedenis van het waddengebied. Ook is er een hoofdstuk over zoet water ecologie toegevoegd, voor zover het betrekking heeft op het waddengebied. De informatie over waterbeheer is uitgebreid.

De nieuwe Vleet is tijdens de Week van de Zee van 19 t/m 27 mei in de aanbieding. Hij wordt dan voor ¤ 7,95 in de winkel van Ecomare verkocht. Na de Week van de Zee kost de cd-rom ¤ 11,95.

Ecomare heeft als doel mensen bewust te maken van de waarde van de wadden en Noordzee en zo het draagvlak voor het behoud ervan te vergroten. Voorlichting, educatie en informatie over het gebied zijn dan ook de belangrijkste activiteiten van het centrum. Met de informatie in de Vleet, die voor een deel ook via de website www.zeeinzicht.nl op internet wordt aangeboden, maakt Ecomare een grote bron van kennis over de wadden en Noordzee beschikbaar voor iedereen.

Van 19 t/m 27 mei is de Week van de Zee. Elk jaar heeft deze Week een ander thema, dit jaar 'In Vogelvlucht'. Hiermee vraagt de organisatie aandacht voor de zeer belangrijke functie van de Nederlandse kust voor trekvogels. De Week van de Zee heeft als doel mensen bewust te maken van het belang en de waarde van de kust en de zee. Onder het motto 'de zee is even overal' worden op zoveel mogelijk plaatsen langs de kust activiteiten ontplooid.

///////////////////

Nadere informatie: Ecomare, Renée Smal, Pam Lindeboom

Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog, Texel, t 0222 31 77 41, f 0222 31 77 44

reneesmal@ecomare.nl, pamlindeboom@ecomare.nl, www.ecomare.nl

De Week van de Zee is een initiatief van Ecomare, Stichting De Noordzee, de Kustvereniging en Stichting Duinbehoud. Zij willen hiermee bereiken dat Nederlanders de Noordzeekust gaan beschouwen als een van de belangrijkste (natuur-)gebieden met unieke waarden die beschermd moeten worden.

De Week van de Zee 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door de NWO, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Prins Bernhard Cultuurfonds, TESO, de initiatiefnemers en meer dan 150 deelnemers.

Voor meer informatie en het volledige programma zie www.weekvandezee.nl.

Op deze site zijn ook logo, sfeerbeeld en banner van de Week van de Zee te downloaden: homepage - persberichten - linksonderaan.