Hulpverleningsdienst Groningen


in de as

Brand legt woning en schuur in de as

Gepubliceerd: 19 mei 2007, 21:41
Een uitslaande brand heeft zaterdagavond rond 21.00 uur een woning en schuur aan de Olgerweg in Groningen in de as gelegd.

Meerdere melders gaven even voor half negen 's avonds aan dat een woning aan de Olgerweg brandde. Het korps uit Groningen schaalde reeds bij aanrijden op tot middelbrand en grote brand. Dat had te maken met de melding dat er ook nog een persoon in het brandende pand zou zijn. Het korps van Groningen kon bij aankomst geen reddingspoging meer doen, omdat het pand en de schuur reeds in volle omvang brandden. Samen met de brandweer van Harkstede hebben zij zich geconcentreerd op verdere verspreiding van de brand. Wel konden twee paarden en een hond worden gered. Rond 21.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Door de brand is de woning volledig ontzet en is het nog niet mogelijk om binnen onderzoek te doen. Pas als de situatie het toelaat en de muren van het pand zijn neergehaald, kan dat gebeuren. Op dit moment van publicatie is dus ook nog onduidelijk of er daadwerkelijk iemand is omgekomen.
In het dak van de schuur waren asbesthoudende platen verwerkt. Er is bij de brand in een beperkte omgeving asbest vrijgekomen. Het perceel waar de asbestdelen zijn aangetroffen is afgezet. Het materiaal zal door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd. De technische recherche zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.