Voorrondes WK-Gaming 19 en 20 mei in Enschede


De gehele Nederlandse gametop is aanwezig

ENSCHEDE, 20070516 -- Op 19 en 20 mei wordt bekend wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het WK-gaming in Parijs en zullen strijden voor de prijzenpot van in totaal 500.000 dollar. Lokatie voor dit evenement is bioscoop CineStar op het Go Planet entertainmentpark in Enschede. De gehele Nederlandse gaming top zal aanwezig zijn. Onder hen oud wereldkampioen Manuel `Grubby' Schenkhuizen, Nederlands kampioen en nr 3 van vorig jaar Ivo `forever' lindhout en huidige nummer 3 van de wereld Freek `XeNoGeaR' Molema. Stuk voor stuk gamers die gewend zijn om om grote geldprijzen te spelen.

Aan de voorbereiding van Freek zal het niet liggen. De weken voor het toernooi speelt hij gemiddeld zo'n 50 uur het race-spel Trackmania Nations: "Om een uur of 11 race ik de eerste rondjes, vervolgens zoek ik buitenlandse toptegenstanders op waarmee ik train. Dit doe ik dan zo'n 4 á 5 uur, ´s avonds speel ik altijd oefenwedstrijden en voordat ik ga slapen train ik alle banen nog 2 á 3 keer."

Programma en games

Vanaf 13.00 worden er op beide dagen verschillende voorrondes gespeeld. Deze zijn vrij toegankelijk voor publiek en kunnen op diverse manieren gevolgd worden. Zo zal er video verslag gedaan worden en verspreid worden op de verschillende beamers/plasma-schermen in de zaal en zullen er mogelijkheden zijn om live met de gamers mee te kijken.

De finales waaruit de winnaar naar voren zal komen worden in een grote bioscoopzaal gespeeld volgens onderstaand schema. Ook deze finales zijn kostenloos voor bezoekers.

Zaterdag 19 mei

13.00 Voorrondes in de diverse games
18.30 Warcraft III finale (Strategie game)
19.00 Trackmania Nations finale (Race simulatie)
19.30 Counter-Strike Female finale (Strategisch 5 tegen 5 schietspel, dames finale)
20.00 Quake IV finale (snel 1 tegen 1 schietspel met hoogstaande graphics)
21.00 Prijsuitrijking

Zondag 20 mei

13.00 Voorrondes in de diverse games
18.00 Counter-Strike finale (Strategisch 5 tegen 5 schietspel)
19.00 Pro Evolution Soccer 6 (Voetbalsimulatie)

Kijk verder op:

- www.wsquared.nl/
- www.eswc.nl/
- www.gamelux.nl/