TROS

Hilversum, 16-05-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 19 mei
Radio 2 - 16.00 uur

LAURA FYGI TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 19 mei ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFE weer diverse artiesten uit binnen- en buitenland, ieder met een eigen sound. Ze treden allemaal live op en vertellen over hun muzikale carrière en hun nieuwste muziekprojecten. Deze week de volgende artiesten:

LAURA FYGI begon haar loopbaan in de populaire Nederlandse meidenpopgroep Centerfold. In 1991 startte zij haar zeer succesvolle solocarrière. Eind vorige maand kwam haar eerste Franstalige album 'Rendez Vous' uit. De cd bevat composities van o.a. Cole Porter, Django Reinhardt, George Gershwin, Kurt Weill en een duet met Dave.

DANNY VERA is een zanger uit Zeeland met een stemgeluid die herinneringen oproept aan Chris Isaak en Roy Orbison. In zijn nummers schakelt hij met gemak tussen genres als country, pop, rockabilly en MOR. Zijn eerste solosingle was 'My Confession' en zijn nieuwste heet 'Less than nothing'.

ELVIRA NIKOLAISEN is een jonge zangeres uit Noorwegen. Haar eerste drie singles haalden moeiteloos de top van de Noorse hitparades. Nu verovert zij ook Nederland met het nummer 'Love I Can't Defend', dat zij zaterdag bij ons achter de vleugel komt zingen.

ROSE. In de jaren '90 treedt ze o.a. op met top-dj's als David Moralis, Roger Sanchez, Kerri Chandler en in eigen land dj Roog. Op dit moment staat Rose in de startblokken om haar tweede album Livin' It te presenteren; een popalbum met veel jazz, blues en funk invloeden.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl