Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belangijke stimulans vanuit de Gemeente Breda voor Breda Hippique

De gemeente heeft besloten Breda Hippique dit jaar 25.000 EURO te geven om uit haar kosten te komen voor dit jaar en met dit bedrag laat zij ook zien dat ze er alles aan zal doen om een doorstart voor Breda Hippique 2007-2008 mogelijk te maken. De stichting zit zelf echter ook niet stil en heeft een PR en activiteiten campagne opgezet ter voorbereiding op een optimale doorstart van Breda Hippique in 2008.

In juni van dit jaar zal in de raadsvergadering gesproken worden over de kadernota 2008, de hoop wordt uitgesproken dat de raad extra middelen wil reserveren voor de evenementen in de stad, waaronder Breda Hippique. De organisatie spreekt nadrukkelijk de wens uit dat de gemeenteraad de door Breda Hippique eerder gevraagde meerjarige steun zal toekennen omdat deze onontbeerlijk is voor het voortbestaan van het evenement.

Maar de stichting zit zelf ook niet stil. Vele sponsoren hebben al hun steun aangeboden om dit jaar uit de gemaakte kosten te komen en zo een doorstart te kunnen bewerkstelligen. Enkelen onder hen hebben ook al hun langdurige steun toegezegd voor de komende Breda Hippique edities. Naast deze fantastische sponsorbijdragen organiseert stichting Breda Hippique dit jaar een aantal evenementen ter bevordering van de doorstart van Breda Hippique in 2008. "Het is belangrijk dat de Bredase gemeenschap weet dat de annulering van Breda Hippique geen definitieve stop is van dit internationale evenement. Uit de vele reacties van sponsoren, sporters en inwoners van Breda en de omgeving is gebleken dat er veel behoefte is aan een dergelijk evenement in Breda. Ook de Breda Hippique vrijwilligers hebben hun steun aan het evenement getoond. De acties zijn erop gericht dit positieve gevoel te waarborgen en een optimale doorstart in 2008 mogelijk te maken," aldus Mathe Bögels, voorzitter van Breda Hippique.

De activiteiten zijn gericht op alle belanghebbenden bij Breda Hippique: vrijwilligers, sporters, sponsoren en bezoekers. De eerste actie die zal gaan plaatsvinden, is een actie die aangeboden wordt door mobiele technologieprovider ClubMessage: de SMS donatie actie. Door de woorden PAARD AAN te sms'en naar 3669, steunt de donateur Breda Hippique een aantal maanden met een Euro per maand. Deze actie is er vooral op gericht om solidariteit met het evenement te tonen en te laten zien dat Breda Hippique bestaansrecht heeft. "Na het verdwijnen van de Taptoe en de Stripdagen uit Breda, zouden wij het als Bredase onderneming erg jammer vinden als een mooi evenement als Breda Hippique ook zou wegvallen," vertelt Jeroen van Glabbeek, directeur van ClubMessage. "Door een sms-actie te starten voor Breda Hippique, hopen wij ook de mobiele telefoongebruiker aan te sporen om de stichting met een mobiele bijdrage te steunen."

Donatie per sms is eenvoudig: sms de woorden PAARD AAN naar 3669. De donateur krijgt tot en met oktober 2007 iedere maand een sms'je dat E 1,50 per ontvangen bericht kost. Per donatie-sms'je gaat er E 1,00 naar Stichting Breda Hippique (en E 0,50 naar de belasting en operatoren). Wanneer de laatste donatie-sms in oktober door de donateur is ontvangen, dan stopt de sms-actie vanzelf. Tussentijds kan de actie zelf worden stopgezet door PAARD UIT te sms'en naar 3669.

De volgende actie is een golfdag voor de sponsoren van Breda Hippique. Cross Country Golf is altijd al een onderdeel geweest van Breda Hippique en het ideale netwerk evenement voor de sponsoren. Middels deze actie behoudt Breda Hippique voor de sponsoren de mogelijkheid tot netwerken en kunnen extra financiële middelen worden gegenereerd voor een optimale doorstart. Golfbaan Princenbosch heeft haar medewerking aangeboden aan dit evenement en steunt hiermee ook de doorstart voor Breda Hippique. De trouwe Breda Hippique sponsor Deloitte stelt haar sponsordag ter beschikking voor deze actie.

Als derde actie heeft de organisatie van Breda Hippique het voornemen om een benefiet concert te organiseren in het Chassé theater in Breda. Breda Hippique wil op deze manier de inwoners van Breda en omgeving toch een alternatief aanbieden voor het gemis van het evenement zelf en met een grote opkomst ook weer laten zien dat er leven zit in dit internationale evenement en dat het een belangrijk en gewild evenement is voor de stad Breda. De stichting hoopt dat de gemeenteraad in juni met een fantastische ondersteuning gaat komen om Breda Hippique voor de komende jaren voor de stad en de omgeving te garanderen.

Op www.BredaHippique.nl de officiële website van Breda Hippique kunt u alles vinden betreffende het evenement. Van programma tot foto's, van sponsoren tot informatie.

Breda, 19 mei 2007
Stichting Breda Hippique, Postbus 7093, 4800 GB Breda, e-mail: info@bredahippique.nl
---