Politie Groningen

Zaterdag 19 mei 2007

Provincie Groningen, 19-05-2007

Winschoten: kind zwaargewond door bijtende hond

Een 3-jarig kind uit Oude Pekela is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt door hondenbeten. Het kind was aan het spelen in de Oostereinde in Winschoten toen het plotseling werd aangevallen door een loslopende hond. Getuigen konden het kind bevrijden. De 3-jarige is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de hond in beslag genomen en onderzoekt de zaak.

Bellingwolde: aanrijding op kruising

Bij een aanrijding op de kruising Hoofdweg-Rhederweg in Bellingwolde is vrijdagnacht een 75-jarige automobiliste uit die plaats licht gewond geraakt. De vrouw kwam uit de Hoofdweg en gaf geen voorrang aan een 48-jarige automobilist uit het Duitse Werlte. De auto van de vrouw kwam hierbij op de zijkant terecht. Ze is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Delfzijl: bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Farmsum is vrijdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De jongen had op de Veldhoven niet door dat er een wegversmalling was. Hierdoor raakte hij een betonnen rond en kwam tegen een paal tot stilstand. Hij is met nekletstel opgenomen in een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Loppersum: Oostenrijker onder invloed

De politie heeft vrijdagmorgen op de Molenweg in Loppersum een 39-jarige Oostenrijkse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de automobilist slingerend over de weg rijden en hielden de man staande. Hij verklaarde op weg te zijn naar Oostenrijk. Agenten wilden dat de man ter plaatse een blaastest zou ondergaan, maar dit lukte de Oostenrijker niet. Daarop is hij meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van 10 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man overvallen in woning

De politie onderzoekt een overval op een 56-jarige man uit Groningen. De man verklaarde dat hij vrijdagavond in een woning aan de Jacques Perkstraat in zijn woonplaats werd bedreigd door een onbekende man. De man maakte bij de overval een onbekend geldbedrag buit.

Groningen: overval op videotheek

Een onbekende man heeft vrijdagavond rond 21.45 uur een videotheek aan de Claremaheerd in Groningen overvallen. De donkergekleurde man bedreigde een van de medewerkers met een scherp voorwerp op het moment dat deze een klant wilde helpen. De overvaller eiste geld en ging er even later met een onbekend geldbedrag vandoor. De politie onderzoekt de zaak. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: op fiets over ringweg

De politie heeft vrijdagavond een 50-jarige man uit Groningen aangehouden die op de Beneluxweg in zijn woonplaats fietste. Getuigen meldden de meldkamer dat een man zich met zijn fiets op de ringweg bevond. Even later zagen agenten de man vlak naast zijn fiets in de berm liggen. Hij was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Op het bureau bleek dat hij bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De fietser verklaarde terug naar huis te willen fietsen, maar ergens een verkeerde afslag te hebben genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Stadjer.

Groningen: beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een 19-jarige automobilist uit Zuidbroek is vrijdagavond op de Europaweg zijn rijbewijs kwijt geraakt. De beginnend bestuurder reed 100 km/u waar 50 km/u de maximum snelheid is. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: man rijdt tegen huis

Een 22-jarige automobilist uit Hilversum is vrijdagmiddag met een auto tegen een pand aan de Nijensteinheerd in Groningen gereden. De man wilde de auto uit een garagebox rijden, maar zijn schoeisel bleef vermoedelijk onder de pedalen haken. Hierdoor schoot de auto achteruit. De auto schoot door een heg en kwam met de achterkant tegen de woning aan. Hierdoor ontstond schade aan zowel de auto als het pand. Niemand raakte gewond. De politie maakt een registratie.