Politie Zeeland


---


Z-1737-2007 Rijden onder invloed, Terneuzen
De politie heeft tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen 5 bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol. 3 Van hen moesten zelfs hun rijbewijs inleveren.
Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur vond er een aanrijding plaats in Sas van Gent. Een 41-jarige automobilist uit Sas van Gent was gestopt op de rotonde op de Markt. Op het moment dat een ambulance, bestuurd door een 32-jarige man uit Hulst, achter hem langs rijdt, rijdt de 41-jarige bestuurder plotseling achteruit tegen de rechter zijkant van de ambulance.
Omdat de adem van de 41-jarige man naar alcohol rook, werd van hem een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop zijn rijbewijs werd ingenomen.
Beide auto's raakten bij het ongeval beschadigd.
Rond 23.30 uur werd in Terneuzen het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige Fransman.
Hij was op de Tractaatweg/N61 met zijn auto achterop de auto van een 32-jarige Belgische automobiliste gebotst toen zij moest stoppen voor de verkeerslichten. De ambulance kwam ter plaatse omdat in de auto van de Belgische bestuurster 3 inzittenden zaten die nekklachten hadden opgelopen bij het ongeval. Zij werden ter plaatse onderzocht maar hoefden niet te worden opgenomen. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.
De 35-jarige Fransman bleef ongedeerd. Wel had hij alcohol gedronken, bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid volgens de blaastest. Zijn rijbewijs werd ingenomen.
De derde bestuurder waarvan het rijbewijs werd ingenomen is een 30-jarige Terneuzenaar. Hij was zaterdag rond 02.45 uur op de Dokweg in Terneuzen onderuit gegaan met zijn brommer. Hij wilde er weer vandoor gaan maar dit werd belet door een tweetal agenten op de fiets. De Terneuzenaar was duidelijk onder invloed van alcohol en de uitslag van een blaastest gaf ook aan dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken.
In Terneuzen is vrijdag rond 23.30 uur een 24-jarige Belg aangehouden.
Hij was met zijn auto tegen de richting in de Dijkstraat ingereden. Bij het zien van agenten, reed hij met redelijke snelheid achteruit in de richting van de Korte Kerkstraat alwaar hij een stopteken kreeg. Bij het aanspreken rook zijn adem naar alcohol waarna een blaastest werd afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.
Op de Savoyaardsweg in Hoek is vannacht een 18-jarige Terneuzenaar met zijn auto in de sloot beland.
Hij verklaarde dat hij in een bocht een klapband had gekregen waarna zijn auto in de sloot belandde. Door passanten was hij er weer uitgetrokken. Toen bleek dat de stuurinrichting niet meer zo werkte, had hij zijn auto achtergelaten dwars op het fietspad. Door het kenteken na te trekken kwam de politie de Terneuzenaar even later op het spoor. Ook hij had net teveel alcohol gedronken. Hij kreeg hiervoor een boete.

---- --