Politie Gelderland-Zuid

Themacontrole gordel

Groesbeek, 19-05-2007 o Politieteam Groesbeek heeft vrijdagmiddag en -avond en verspreid door haar werkgebeid een grote controle gehouden rond het thema gordel. Dit in aansluiting op de landelijke campagne dit momenteel loopt 'Heeft iedereen zijn gordel om?'. In totaal werden 35 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel door bestuurders en/of passagiers waaronder kinderen.

De controles vonden plaats op de Verbindingsweg in Beek, Sint Hubertusweg in Persingen, Botsestraat in Kekerdom en de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek. Hoewel de controles vooral gericht waren op handhaving van de gordeldraagplicht sloten de agenten hun ogen niet voor andere verkeersovertredingen. Zo werden er bekeuringen geschreven voor: * rijden zonder bromfietshelm (2) * niet handsfree bellen * geen goed kenteken aanhangwagen ten opzichte van trekkend voertuig * onterecht parkeren op invalidenparkeerplaats (2) * overschrijding maximum snelheid op Botsestraat: 104, 104 respectievelijk 117 km/uur waar je 80 mag (controle met lasergun)

Ook namen de agenten tientallen blaastesten af. Een beginnend bestuurder blies op de voorselectieapparatuur een "A", een indicatie voor mogelijk teveel alcoholgebruik. Op de ademanalyse op het politiebureau blies deze persoon net onder de wettelijk strafbare grens van 90 ug/l voor deze categorie bestuurders en bleef het bij een waarschuwing.

Team Groesbeek houdt iedere maand een themacontrole. Dit thema wordt wisselend gekozen op basis van landelijke en regionale campagnethema's of plaatselijke problematiek op het gebied van verkeersveiligheid. (08)

Laatst gewijzigd 19-05-2007 11:31 | © Politie Gelderland-Zuid |