Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Oldebroek - getuigen gezocht                              |
De politie zoekt getuigen van een mishandeling die donderdagavond laat plaats vond voor en woning aan de Hogenbrinkweg. Men kan bellen met 0900 - 8844.

Na afloop van een verjaardag ontstond er ruzie en werd een 15-jarige jongen uit Oldebroek mishandeld. De jongen werd geslagen en geschopt en liep onder meer een blauw oog op. Diverse mensen waren getuige en de politie roept hen op om contact op te nemen voor het onderzoek. De identiteit van de verdachte is ook bekend en hij wordt binnenkort verhoord. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Veluwe - rijden onder invloed                             |
Om het aantal letselongevallen in het verkeer terug te dringen, controleert de politie dagelijks op het gebruik van alcohol in het verkeer. Vrijdag op zaterdag 19 mei werden meerdere bestuurders bekeurd voor dit feit.

In Hattem werd vrijdagavond laat op de Daendelsweg een bromfietser gecontroleerd omdat hij zonder achterlicht reed. De 17-jarige wapenvelder bleek ook gedronken te hebben en blies op het politiebureau 1.0 promille. Met twee bekeuringen en een rijverbod ging hij later naar huis.

Op de Vreeweg werd even na middernacht een 32-jarige bromfietser uit Harderwijk gecontroleerd. Ook hij had gedronken en blies 0.7/ hier volgde een boete en een rijverbod.

In Heerde kwam vrijdagochtend en 47-jarige plaatsgenote op het politiebureau om iets af te geven. Er werd drank geroken en de ademanalyse gaf 0.9 promille aan. Met een bekeuring en een rijverbod mocht zij lopend naar huis.

Als je niet handsfree zit te telefoneren achter het stuur van je auto, kan je op een politiecontrole en een bekeuring rekenen. Als er dan ook nog alcohol geconstateerd wordt, kom je echt iets later thuis. Een 47-jarige automobilist uit Ermelo werd vrijdagavond op de Sprielderweg aangehouden en blies op het politiebureau 1.2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - botsing bij zebrapad                         |
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige jongeman uit Vaassen. Hij botste bij een zebra op de voor hem rijdende auto en bleek als beginnende bestuurder teveel gedronken te hebben.

De aanrijding gebeurde vrijdag 18 mei omstreeks 12.00. Op de Burgemeester de Meesterstraat remde een lesauto voor enkele mensen die de zebra overstaken. Een achterop komende bestuurder had dit te laat in de gaten. De agenten lieten de bestuurders blazen (botsen is blazen) en de jongeman uit Vaassen bleek hierbij over de grens te komen. Op het politiebureau blies hij 0.4 promille terwijl 0.2 het maximaal toelaatbare voor een beginnend bestuurder is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --