Politie Zeeland


---


O-1741-2007 Kop/staartbotsing tussen twee brommers, Renesse
Op de Korte Moermondsweg zijn zaterdag rond 02.40 uur twee brommers met elkaar in botsing gekomen.
Een 24-jarige bromfietser uit Zierikzee reed achter een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Toen deze laatste afremde voor een voetganger, reed de 24-jarige bromfietser van achteren tegen hem aan waarna zijn brommer doorschoof tegen de voetganger, een 31-jarige Duitse man. Voor zover bekend was er alleen materiële schade.

W-1742-2007 Hoofdagent van politie geschorst
De korpschef van politie Zeeland heeft vandaag (zaterdag 19 mei 2007) een 38-jarige hoofdagent uit het district Walcheren geschorst.
Hem wordt valsheid in geschrifte met betrekking tot een getuigenverklaring verweten.

Z-1743-2007 Onenigheid in Biervliet
Tijdens de Geuzenfeesten in Biervliet is er vannacht onenigheid ontstaan tussen enkele bezoekers.
Bij de feesttent werd gevochten op straat. Een 19-jarige Terneuzenaar had hierbij een dik oog opgelopen, een 19-jarige inwoner van Breda had een pijnlijke kaak.In verband hiermee is ter plaatse een 20-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

O-1744-2007 Valse kentekenplaten, Renesse
De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.00 uur een 20-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen aangehouden.
Een agent zag eerder die avond de automobilist op de route Heinkenszand - Renesse 3 maal door rood licht rijden en diverse malen een doorgetrokken streep overschrijden. Eenmaal in Renesse zag de agent de auto geparkeerd staan op de Hogezoom.
Uit navraag bleek dat de tenaamstelling van het kenteken niet overeen kwam met de auto die de kentekenplaten voerde. Toen even later de bestuurder weer wilde instappen en wegrijden, werd hij aangehouden. Uit verhoor bleek dat hij de valse kentekenplaten had gestolen en ook vrijdagavond nog bezine had getankt zonder te betalen. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd.

---- --