Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ruurlo - auto-inbraak tijdens trouwerij                   |
Terwijl de eigenaar van een auto in het kasteel aan de Stapeldijk was voor een trouwerij is in zijn auto ingebroken. Hij mist twee handtassen met ondermeer de enveloppe met geld voor het bruidspaar

Op vrijdagochtend 18 mei vond er een trouwerij plaats in het kasteel van Ruurlo. Een 30-jarige inwoner uit Lichtenvoorde had zijn auto op de parkeerplaats staan en tussen 09.30 en 10.30 uur werd een ruit ingeslagen, waarna de dieven er met twee handtasjes vandoor gingen. In één ervan zat een enveloppe met geld voor het bruidspaar. Aangezien er op dat moment veel mensen in de buurt van de parkeerplaats waren, hoopt de politie op getuigen. Men kan bellen met 0900 - 8844.

|     |Doetinchem - controle alcohol                             |
De politie controleert dagelijks op het rijden onder invloed, om zo het aantal letselongevallen terug te dringen. Indien men bij een aanrijding betrokken raakt moet men in het kader van ' Botsen is Blazen' ook een ademtest ondergaan. Bij controles Doetinchem raakte één bestuurder z'n rijbewijs kwijt, de ander bleek er geen te hebben.

Op zaterdag 19 mei rond 03.20 uur controleerden agenten op de Europaweg een 36-jarige Arnhemmer. Zij roken een alcohollucht maar de ademanaluse op het politiebureau bleef onder de strafbare grens. De man bleek echter geen rijbewijs te hebben en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Een uur later controleerden agenten op de Dominee van Dijkweg een auto, die vanuit het centrum was weggereden. De bestuurder, een 32-jarige man uit Zelhem, had een behoorlijke alcohollucht en op het politiebureau blies hij 1.3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en met een proces-verbaal en een rijverbod mocht hij later nar huis.

|     |Dinxperlo - lastige stapper                               |
Agenten hebben vrijdagavond een 21-jarige jongeman uit Westervoort aangehouden die zich tijdens de kermis in het centrum hinderlijk gedroeg. Hij had het nodige aan bachus geofferd.

Agenten werden omstreek 19.45 uur gewaarschuwd dat de man te veel had gedronken en zich hinderlijk gedroeg. Ze spraken hem aan en vroegen hem om het leuk te houden. Toen hij een uurtje later zich toch weer misdroeg, werd hij aangehouden. De jongeman verzette zich en werd met een armklem in bedwang gehouden. Hij is naar het politiebureau vervoerd en mocht dit aan het eind van de avond met een proces-verbaal op zak verlaten.

|     |Didam - met verkeerde scootmobiel op pad                  |
Maar goed dat er politie is, want zo werd in korte tijd de vermeende diefstal van een scootmobiel van een 80-jairge Didammer opgelost. Zijn 69-jairge plaatsgenoot had de verkeerde meegenomen.

Het voorval deed zich vrijdagochtend 18 mei bij een winkel aan de Spoorstraat voor. De 80-jarige kwam terug na het boodschappen doen en trof een andere scootmobiel aan op de plaats waar de zijne had gestaan. De politie werd gebeld en na enig heen en weer bellen en een zoektocht in het centrum trof een agent een 69-jarige Didammer op de scootmobiel van zijn plaatsgenoot aan. Samen ging men naar de bewuste winkel en hier werd van scootmobiel geruild. Beide partijen waren weer tevreden!

|     |Toldijk - gewond bij werkzaamheden                        |
Tijdens werkzaamheden in een kippenschuur aan de Zutphen-Emmerikseweg liep een 21-jarige jongeman uit Toldijk vrijdagmiddag 18 mei door een beginnende brand diverse brandwonden op. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer bluste de brand.

De jongeman was bezig om een kippenschuur in te richten en op de grond lag zaagsel. Bij zijn werkzaamheden maakte hij gebruik van een gaslamp en hierbij ging iets mis en raakte het zaagsel en vervolgens de schuur in brand. De jongeman liep brandwonden aan onderbenen, handen en gezicht op en werd per ambulance naar het Zutphense ziekenhuis vervoerd. De brandweer bluste de inmiddels uitslaande brand. De totale schade is niet bekend en de Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

|     |Doetinchem - motorrijder zwaar gewond bij aanrijding      |
Een 48-jarige motorrijder uit Winterswijk is vrijdagmiddag 18 mei op de snelweg A 18 onder Doetinchem zwaar gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De politie onderzoekt het ongeval.

De politie kreeg de melding rond 15.30 uur waarbij een motorrijder onderuit zou zijn gegaan en tegen de vangrail was gebotst. Bij de komst van de hulpverleners was het slachtoffer niet aanspreekbar. In eerste instantie is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem, maar later onder politiebegeleiding van Nijmegen. Rijkswaterstaat heeft met de politie verkeer geregeld en de verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.

Einde berichten


---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --