Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 19-05-2007

Met alcohol op achter het stuur
EMMEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Haagjesweg en werd staandegehouden. Op het bureau blies hij 565 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-141659) ASSEN - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige jongen uit Groningen bekeurd wegens het rijden onder invloed. De beginnende bestuurder blies op het bureau 140 ugl. Hij kreeg een rijverbod van een uur. (BPS 07-141678)

Politie houdt verkeerscontroles
HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagmiddag in het centrum gecontroleerd in het verkeer. Er zijn processen-verbaal uitgedeeld voor het parkeren op een invalideplaats zonder vergunning (2x), voor het niet handsfree bellen (3x), het niet dragen van een gordel (1x), het niet dragen van een helm als bromfietser (2x) en het niet goed hebben afgedekt van de lading van de aanhangwagen (1x). Bovendien hadden zes bestuurders de losbreekreminrichting niet of niet goed bevestigd. (BPS 07-141556) BEILEN - Agenten hebben vrijdagavond tijdens een surveillance diverse bekeuringen uitgedeeld. Het gaat om bekeuringen voor het niet dragen van een helm (1x), het voeren van mistverlichting (2x), het rijden zonder licht in de auto (1x), het fietsen zonder licht (1x) en bromfietsen zonder licht (1x), het rijden zonder gordel (1x) en het onnodig claxonneren (1x). (BPS 07-141620) ASSEN - Vrijdag tussen 14.00 uur en 22.00 uur heeft de politie op diverse plaatsen in Assen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn 18 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet volgen van de aangegeven verplichte rijrichting (9x), geen goedgekeurd kentekenplaat op de aanhangwagen (2x), niet dragen van een helm (2x motor- en bromfiets), niet handsfree bellen tijdens het rijdn (2x), het overschrijden van een doorgetrokken streep (2x), het rijden door rood licht (1x) en het niet dragen van een gordel (1x). (BPS 07-141624)

Gevaarlijk rijgedrag tijdens wielerronde
BARGER COMPASCUUM - Tegen een 42-jarige man uit Emmer Compascuum is vrijdagmiddag proces-verbaal opgemaakt. Een motoragent was die middag een wielerronde voor de jeugd aan het begeleiden in de omgeving van sportpark de Meerdijk. Hij reed voorop om de wielerploeg te begeleide, de optische signalen op de motor waren aan. Uit tegengestelde richting kwam een auto aanrijden. Omdat de bocht erg onoverzichtelijk was, gebaarde de motoragent naar de bestuurder dat hij in de berm moest blijven staan. De bestuurder reed echter onverminderd door. De agent is omgekeerd en achter de bestuurder aan gereden. Deze reed gewoon verder in de richting van de jeugd, die kwam aanstormen op de racefiets. De 42-jarige man is staandegehouden en aangesproken op zijn gedrag. Hij kreeg proces-verbaal voor het niet opvolgen van een aanwijzing. Bij controle bleek de man geen legitimatiebewijs bij zich te hebben en bleek zijn rijbewijs ongeldig verklaard te zijn. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. (BPS 07-141694)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN - De politie heeft vrijdag een 49-jarige vrouw uit Assen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze had bij een tuinwinkel aan de Borgstee gordijnen en een decoratievlinder weggenomen zonder te betalen. Een oplettende medewerker zag dit en belde de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor en bekende de diefstal. Ze kreeg een bekeuring van ¤ 130,-. (BPS 07-141430) ASSEN - Een 46-jarige vrouw uit Bovensmilde is vrijdagmiddag aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze had twee pakken kipfilet gestolen ter waarde van ¤ 8,00. Ze kreeg een dagvaarding uitgereikt en is heengezonden. (BPS 07-141542)

Jongen aangehouden wegens mishandeling
RODEN - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige jongen uit Roden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige jongen uit Assen. Beiden waren met een groep vrienden op het gesloten kermisterrein. Onderling ontstond er onenigheid waarbij de verdachte zou hebben geschopt en geslagen. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-141673)

Twee verdachten aangehouden wegens diefstal velgen ASSEN - Een getuige belde in de nacht van vrijdag op zaterdag met de politie. Twee mannen zouden bezig zijn om velgen te stelen van een auto die geparkeerd stond aan de Groenkampen. Agenten hebben kort daarna twee 20-jarige mannen uit Assen aangehouden en ingesloten voor verhoor. Eén verdachte heeft inmiddels bekend. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd. De andere verdachte is inverzekering gesteld. (BPS 07-141676)

Man met glas in gezicht geslagen
ASSEN - De politie werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gebeld dat er in een café aan de Kerkstraat iemand zou zijn geslagen met een glas in zijn gezicht. Ter plaatse bleek een 40-jarige man uit Assen een hoofdwond te hebben. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Assen. Hij doet aangifte. Diverse getuigen zijn gehoord. Er is nog niemand aangehouden. De politie is bezig met het onderzoek. (BPS 07-141670)

Tweede verdachte aangehouden voor vernieling auto's (vervolg bericht) MEPPEL - De politie heeft vrijdag de tweede verdachte aangehouden die mogelijk betrokken was bij de vernieling van meerdere auto's in Meppel. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Wanneperveen. Hij is ingesloten voor verhoor. Inmiddels hebben zes eigenaren aangifte gedaan van vernieling van hun voertuig. De politie heeft al eerder (in de nacht van donderdag op vrijdag) een 17-jarige jongen uit Meppel aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend de diverse auto's te hebben vernield aan de Citroenvlinder. De tweede verdachte wist in eerste instantie te ontkomen. Bij de aanhouding is een fiets aangetroffen die gestolen bleek te zijn. Het is nog niet bekend wie de eigenaar van deze fiets is. (BPS 07-141345)

Bekeuringen wegens openbaar dronkenschap
EMMEN - De politie heeft vrijdagavond een 38-jarge man uti Emmen aangehouden wegens openbaar dronkenschap. De man verkeerde onder invloed en veroorzaakte overlast in Emmen. Ter plaatse bleef de man razen en tieren, ook naar de politie. De agenten hebben de man twee keer gevorderd weg te gaan, maar hij wilde hier niet naar luisteren. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-141631) EMMEN - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige vrouw uit Erica aangehouden op de Hondsrugweg. De vrouw zou al voor meerdere auto's zijn gesprongen. Toen de agenten ter plaatse waren, stond ze midden op straat en probeerde ze er vandoor te gaan. De vrouw is 'in de kraag gevat' en meegenomen naar het bureau. Ze is psygisch in de war en bleek bovendien te hebben gedronken. (BPS 07-141642)

Fietsen zonder licht
ASSEN - Drie jongens uit Assen (twee van 14 en één van 15 jaar oud) zijn vrijdagavond aan de Kleuvenstee bekeurd wegens het fietsen zonder licht. (BPS 07-141621)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.