Digitale Gemeente Houten

Onverwachte tegenvaller cultuurcentrum in houten

zaterdag 19 mei 2007 - Bron: Gemeente Houten

Het college van de gemeente Houten deelt mee dat vandaag bekend is geworden dat de aannemer van het Cultuurcentrum Aan de Slinger, B.V. Aannemingsmaatschappij Boers Veenendaal te Veenendaal, faillissement gaat aanvragen. Dit volslagen onverwachte bericht is een tegenvaller in de bouw van het cultuurcentrum. Het college zet alles op alles om te waarborgen dat de bouw voortgezet wordt en dat er geen gevolgen zullen zijn voor de toekomstige gebruikers van het cultuurcentrum.

Faillissement
Vandaag is bekend geworden dat de B.V. Aannemingsmaatschappij Boers Veenendaal te Veenendaal zelf het faillissement heeft aangevraagd. De medewerkers van het bedrijf zijn vanmorgen geïnformeerd. Boers heeft momenteel geen andere projecten onder handen in de gemeente Houten.

Cultuurcentrum Aan de Slinger
Eind juni 2006 is gestart met de bouw van het Cultuurcentrum Aan de Slinger. Het cultuurcentrum krijgt een theaterzaal met driehonderd zitplaatsen voor professionele theater- en muziekvoorstellingen. In de foyer komt een horecavoorziening. Tevens worden muziek- en leslokalen gerealiseerd die gebruikt gaan worden door het Houtens Muziekcollectief en College De Heemlanden. De planning is dat het cultuurcentrum eind 2007 wordt opgeleverd.

De toekomstige gebruikers
Het Cultuurcentrum Aan de Slinger zal worden gebruikt door Theater De Kring, het Houtens Muziekcollectief en College De Heemlanden. De huidige situatie heeft voor deze drie gebruikers vooralsnog geen gevolgen. De voorstellingen en activiteiten van Theater de Kring/Aan de Slinger die gepland staan voor het seizoen 2007/2008 gaan zoals bekend van start in de raadzaal van het Gemeentehuis. College de Heemlanden houdt de beschikking over noodlokalen aan de Kruisboog en in de nabijheid van de school.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).