Ingezonden persbericht


Winnaars Kids' Choice Awards 2007 bekend

500.000 stemmen van kinderen bepalen de winnaars

Amsterdam, 19 mei 2007
Vandaag werden in Amsterdam de winnaars van de Kids' Choice Awards bekend gemaakt. Tijdens een spetterende show in Carré namen onder meer EliZe en Ch!PZ de begerenswaardige awards in ontvangst. De show werd gepresenteerd door Nickelodeon-boegbeelden Vivienne en Patrick. Zij kwamen op spectaculaire wijze binnen in Carré, via schommels daalden zij neer op het podium. Optredens van onder andere Kus, CH!PZ, Nick & Simon, Belle Perez en Jeckyll & Hyde als afsluiter maakten de middag tot een waar kinderfestijn.

Hoogtepunt van de show was het slimen van Bastiaan Ragas. De ambassadeur van Stichting De Opkikker kreeg 100 liter groene slijm over zich heen omdat 'zijn' goede doel de award Beste Goede Doel binnensleepte. Hiermee ontving Stichting De Opkikker niet alleen een award, maar ook een cheque ter waarde van ¤ 80.000 aan reclamezendtijd bij Nickelodeon. WarChild, WNF en KiKa - de andere genomineerde goede doelen - kwamen er ook niet bekaaid van af. Zij kregen respectievelijk ¤ 60.000, ¤ 40.000 en ¤ 20.000 aan zendtijd bij de zender.

Over de Kids' Choice Awards
De Kids' Choice Awards is de enige awardshow waar alleen kinderen bepalen wie er met een award naar huis gaat. In de afgelopen anderhalve maand hebben kinderen ruim 500.000 stemmen uitgebracht op hun favorieten via de site van Nickelodeon. De Kids' Choice Awards wordt door Nickelodeon uitgezonden op zondag 20 mei van 10.00-11.30 uur. In het weekend van 26 en 27 mei wordt de show herhaald (zaterdag 26 mei: 12.50 uur, zondag 27 mei: 15.15 uur).

Alle winnaars op een rij:
Beste Zanger(es)
Elize

Beste Game
Sims 2 - Huisdieren

Beste Popgroep
CH!PZ

Beste Film
Afblijven

Beste Boek
Hoe overleef ik (zonder) liefde? - Francine Oomen

Beste TV-ster
Nienke

Beste Cartoon
Bratz

Beste TV-programma
Het Huis Anubis

Beste Sport(st)er
Klaas-Jan Huntelaar

Beste Goede Doel
Stichting De Opkikker