Open brief Jippy condooms

GroenLinks/De Groenen Zwolle verstuurt open brief naar Stichting Jippy

ZWOLLE, 20070519 -- De Zwolse afdeling van GroenLinks/De Groenen heeft vandaag een open brief geschreven naar Stichting Jippy. De initiatieven van deze stichting kunnen rekenen op de warme belangstelling van de fractie. Graag ziet GroenLinks/De Groenen dat het fenomeen Jippy zich duidelijk gaat manifesteren in de stad. De partij vraagt aan de stichting wat ervoor nodig is om deze wens te bereiken.


Geachte dame, heer,

Directe aanleiding voor onze open brief is het krantenartikel in de Stentor van vandaag. Hierin wordt melding gemaakt van het verstrekken van gratis condooms bij alle vestigingen van voedselbanken in Brabant. De condooms worden beschikbaar gesteld door uw stichting Jippy, een non-profit jongerenorganisatie die zich bezig houdt met voorlichting en preventie op het gebied van veilig vrijen. Een belangrijk onderdeel van de preventie is uw eigenmerk condooms, het Jippy condoom, dat verkocht wordt aan jongeren tegen kostprijs. Het is absoluut het goedkoopste condoom van Nederland, 1 euro voor 10 condooms. Deze condooms voldoen aan alle CE normen en kwaliteitseisen. Uw initiatieven kunnen rekenen op de warme belangstelling van de fractie van GroenLinks/De Groenen in zwolle.

In Zwolle hebben we -helaas is het nodig- ook een voedselbank. Het Brabantse initiatief brengt ons op de gedachte dat het in Zwolle ook een goed idee zou zijn als daar gratis condooms worden verstrekt. Daarnaast maakt de fractie zich zorgen over het toenemend aantal SOA's bij jongeren. Niet voor niets behoort het bestrijden van SOA tot een van de speerpunten van de regionale preventienota 2007-2010 voor de regio IJssel Vecht, waartoe ook Zwolle behoort.

De fractie van GroenLinks-De Groenen ziet in Stichting Jippy een prima initiatief die eraan kan bijdragen dat ook in Zwolle ongewilde zwangerschap en SOA's beperkt worden. Wij zien gelukkig op uw website dat er een verkooppunt van Jippy condooms is in Zwolle. Een goed begin, maar van ons mag het fenomeen Jippy zich nog veel duidelijker manifesteren. Bijvoorbeeld bij de voedselbank, de vele jongerencentra, scholen en natuurlijk de festivals voor jongeren die Zwolle rijk is. Graag horen we van u wat ervoor nodig is om deze wens te bereiken.

Met vriendelijke groet,
namens de fractie van GroenLinks/De Groenen Zwolle,

Rana Berends




GroenLinks/De Groenen Zwolle