Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA stelt verkiezingsprogramma voor op congres (19/05/07)

Op een congres in Brussel stelde de N-VA haar verkiezingsprogramma voor. Onder de slogan Voor een sterker Vlaanderen wil de partij de volgende weken met een positieve boodschap naar alle Vlaamse kiezers trekken. Het pleidooi van de partij voor meer Vlaanderen, is immers tegelijkertijd ook een pleidooi voor een beter Vlaanderen.

Dat België leidt tot verstrikking, werd de voorbije jaren steeds duidelijker.
Bart De Wever: De gevolgen van nog eens vier jaar paars beleid, kennen we:

-geen ingrijpende sociaal-economische hervormingen, maar wel de rammelende rekeningen van Freya;

-geen reorganisatie van justitie, maar wel het wanbeleid van Onkelinx;


-geen keuzes in de gezondheidszorg, maar wel het non-beleid van Demotte;

-geen strikt migratiebeleid, maar wel het vreemdelingenstemrecht en de snel-Belgwet;

-geen verantwoordelijk bestuur, maar wel de fratsen van Flahaut;
-geen broodnodige modernisering van financiën, maar wel de puinhoop van Reynders;

-geen omslag naar duurzame energiebronnen, maar wel een taks op botervlootjes;

- en ga zo maar door.

Ook op het vlak van staatshervorming, leidde Verhofstadt II tot niets. De kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde bleef door paarse woordbreuk ongesplitst, en het Forum was een maat voor niets.

Na 10 juni moet het anders. Vier jaar gingen verloren. Vier kostbare jaren. Als we welvaart en welzijn veilig willen stellen, dan moet Vlaanderen nu zelf het heft in handen nemen.

De Wever: Onze boodschap is helder. Maar laat ons niet vergeten dat we ze moeten overbrengen aan alle Vlamingen. En laat ons daarbij vooral niet vergeten dat die Vlamingen vooral het verhaal van onze tegenstanders horen, oneindig veel vaker dan dat van ons. Wij moeten onze duidelijke keuzes niet afzwakken of verstoppen, maar wij moeten wel zorgen dat we zoveel mogelijk Vlamingen zo ver mogelijk mee krijgen. Laat ons dus begrip hebben voor wie ongerust is over ons verhaal, voor wie men angst heeft aangejaagd, voor wie men heeft wijsgemaakt dat Vlaanderen een project van uitsluiting en sociale afbraak is. Wij moeten geen guerrilla voeren tegen de Vlaamse samenleving, we moeten er het debat mee aangaan. Dat is de opdracht voor de komende weken.

Het programma dat de N-VA voor de verkiezingen naar voor schuift, kan samengevat worden in drie woorden: correctheid rechtvaardigheid respect.

Correctheid:

- De N-VA wil een overheid die de tering naar de nering kan zetten, die haar facturen op tijd betaalt en die haar begroting fatsoenlijk rond krijgt. Wij willen dat de volgende regering onmiddellijk een reëel overschot kan boeken van 1%.

-De N-VA vraagt ook een overheid die werkelijk de lasten verlaagt in plaats van te doen alsof. Wie echte jobs wil creëren, moet zuurstof geven aan onze economie. Wij willen dat de volgende regering de fiscale druk daadwerkelijk laat dalen.

Rechtvaardigheid:

- De N-VA eist een overheid die haar allereerste kerntaak waarmaakt: een efficiënte justitie.

- Daarnaast is er nood aan een overheid die echte solidariteit organiseert tussen mensen. Daarom wil de partij eindelijk de ombouw van de geldtransfers tot transparante, redelijke en doelmatige solidariteit.

Respect:

- Zorg dragen voor de zwakken in de samenleving is een kernopdracht van de overheid. Daarom vraagt de partij een opwaardering van de laagste pensioenen en uitkeringen.

- Om van migratie een verrijking voor de maatschappij te maken, moet er een overheid komen die waarde hecht aan cultuur en identiteit. De N-VA wil een ander migratiebeleid, een beleid dat van migratie en van diversiteit een succesverhaal kan maken. Een verhaal van oude en nieuwe Vlamingen, een verhaal van respect.

Om dat te bereiken, bundelt de N-VA de krachten met de CD&V. Samen stappen ze naar de kiezer en vragen ze een mandaat voor een sterker Vlaanderen.

Auteur:
Voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be